https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Horecagezicht Cindy Ovaere baat buurtwinkel ‘By Cindy’ in Tielt uit en heeft daar haar draai gevonden

Cindy Ovaere heeft de job van haar leven gevonden in haar winkeltje.©Wouter Meeus Wouter Meeus
Cindy Ovaere heeft de job van haar leven gevonden in haar winkeltje.©Wouter Meeus Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

‘t Winkeltje in de Wingensesteenweg in Tielt kreeg met Cindy Ovaere een nieuwe uitbaatster. De zaak werd dan ook herdoopt tot By Cindy. “Ik amuseer me hier rot. Het is een kinderdroom die werkelijkheid wordt”, aldus de goedlachse uitbaatster die sinds vijf jaar in Tielt woont, maar al een heel beroepsverleden had dat zich voornamelijk in de horeca afspeelde.

Cindy Ovaere (47) is uit Menen afkomstig. “Mijn pa was beenhouwer, maar hield er twee jobs op na. Veel en graag werken, dat heb ik van hem”, zegt ze. Zelf was Cindy twee decennia actief in de horeca en in Midden- en Zuid-West-Vlaanderen is ze dan ook een bekend gezicht. “Ik hou ook van sociaal contact. Dat heb je in de horeca, maar ook hier in de winkel. Mijn laatste werkgever was Home Maid. Ik werkte er bij gezinnen, waar ik mee het huishouden en dus ook de boodschappen deed.”

“Ik ben met open armen ontvangen door de Tieltenaars” – Cindy Ovaere

Cindy Ovaere is de partner van Frank Denys, ze heeft twee zonen Niels (18) en Jelle (17). De eerste volgt een opleiding voor bakker, de tweede wil schrijnwerker worden. Cindy, die in de Oude Pittemstraat woont, was al klant bij Annie Van Parys en Willy De Backer die sinds 1984 de winkel runden. In de ‘overname’ was ook de hond Nyssa, een boxer van zes jaar oud, begrepen. “Hij is hier thuis en dus komt hij ook vaak mee naar de winkel. Bij ons thuis hebben we ook Luka, een beagle. Ze zijn al beste maatjes geworden.”

Niet alles, maar veel

In oktober nam Cindy de zaak over, maar de winkel werd ook in een nieuw kleedje gestopt. “Daardoor heb ik enkele weken in een marktkraam hier voor de deur winkel gehouden. Op donderdag zijn we gesloten, maar anders zijn we doorlopend iedere dag van 7.30 tot 19 uur open, ook op zondag. We hebben een erg breed basisassortiment. Ons brood komt van Java in Tielt, het aanbod aan vleeswaren van Rafina in Lauwe. We bieden ook superverse groenten en fruit van Huis Vanassche uit Izegem aan.”

Van sigaretten tot een aanbod aan dranken, over droge voeding en snoepgoed, tot gekoelde dranken en huishoudproducten… Je vindt het allemaal bij Cindy. “We hebben niet alles, maar toch heel veel”, vat Cindy het samen. Voor 1 euro kun je er ook een takeaway koffie komen halen. En straks komen er voor de deur ook drie automaten. “Daarin zal ook brood aangeboden worden, maar verder nog een heel gamma aan andere producten.”

Kinderdroom in vervulling

Voor Cindy is het een kinderdroom die in vervulling is gegaan. “Ik amuseer me hier zo. Soms komt er ook eens tien minuten geen klant binnen, op andere momenten is het aanschuiven. We breiden ons gamma ook nog verder uit, bijvoorbeeld met lasagne, spaghettisaus, croques… We zoeken naar wat aanslaat bij onze klanten.”

Cindy voelt zich goed in haar vel in haar nieuwe job. “De mensen zijn zo lief voor mij. Ik werd hier echt met open armen ontvangen door de Tieltenaars en natuurlijk maak ik zelf ook tijd om eens een praatje te slaan met de mensen als ze dat zelf wensen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten