https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zonnebeekse Lange Vingers West-Vlaams streekproduct

Slager Hans Bouten is trots op zijn Lange Vingers. © (Foto ZB)
Redactie KW

Na in 2016 te zijn verkozen als plaatselijk streekproduct zijn de Zonnebeekse Lange Vingers van slagerij Hans en Ann erkend tot 100 % West-Vlaams streekproduct.

In 1987 namen Hans Bouten (56) en Ann Verhulst (52) de slagerij van vader Gerard Bouten en moeder Denise Saelen over en bouwden ze uit tot een vermaarde zaak in de regio. Kwaliteitsslager Hans is bekend voor zijn vers vlees en uitgebreid assortiment charcuterie.

Lange Vingers zijn smalle gedroogde worsten van kwaliteitsvol varkensvlees. “Het vlees is honderd procent Duroc d’Olives-vlees, gekweekt in West-Vlaanderen. De ultieme smaak is er door toevoeging van olijfolie in de voeding van de dieren. Daardoor smaakt het vlees lekkerder en is het malser van smaak. Het vet is gezond door de mono-onverzadigde vetzuren die hart- en vaatziekten vermijden. De worsten worden 48 uur gedroogd en gerookt boven zaagsel van beuk en eik. Het geheim bestaat in de toevoeging van de kruiden”, vertelt slager Hans. “Vijf jaar geleden kregen we de eer met onze Lange Vingers streekproduct van Zonnebeke te zijn en nu na grondige keuring en jurering zijn we gepromoveerd tot 100 % West-Vlaams, wat we als een hele eer beschouwen.”

Producten met het label 100 % West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners – Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen – werken actief mee aan het label en het concept. Zowel hoeve- als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel. “Sinds 2016 zijn de Lange Vingers een topproduct in ons aanbod en zijn te verkrijgen in de horecazaken in groot-Zonnebeke en omstreken. Wekelijks produceren we ongeveer 3.000 stuks en dat willen we op korte termijn opdrijven naar 10.000”, verduidelijkt Hans.

Iets nieuws

Naast de Lange Vingers werd vorig jaar ook de Heksepaté van slagerij Hans en Ann verkozen tot plaatselijk streekproduct. “We zijn als slagerij altijd op zoek naar lekkerder en beter en bij een volgende plaatselijke verkiezing komen we wellicht opnieuw met iets nieuws”, besluit Hans Bouten. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten