https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zomerstek 2.0 in Gits open telkens van donderdag tot zondag

Geert Defevere en Nicolas Lebon in de serres van Zomerstek. (foto EV)©Emely Vanhaecke
Geert Defevere en Nicolas Lebon in de serres van Zomerstek. (foto EV)©Emely Vanhaecke
Redactie KW

Nicolas Lebon en Geert Defevere openden op donderdag 24 juni ‘Zomerstek 2.0’ in Gits. Na het succes van vorig jaar besloten beide vrienden de draad van de zomerbar terug op te pikken. Voor de tweede editie steken ze echter een tandje bij: “Zomerstek 2.0 wordt dubbel zo groot en zal meer open zijn. Bovendien zetten we in op gevarieerde gerechtjes én cultuur”, klinkt het enthousiast.

Bed&Breakfast ‘Buytenshuys’ in Gits is al heel wat jaren een gevestigde waarde. Door corona viel het toerisme vorig jaar stil. Geert Defevere bleef toen niet bij de pakken zitten en opende in juli 2020 ‘Zomerstek’, een gezellige pop-up zomerbar in het groen en de serres rond Buytenshuys.

“Vorig jaar hebben we dat heel snel beslist en zijn we gestart met weinig voorbereiding”, vertelt Geert. “Het was echter meteen een succes en de vraag naar een tweede editie was groot. Dit jaar hadden we meer tijd om alles te plannen. Je mag dus gerust spreken van Zomerstek 2.0. Onze mooie groene setting en de filosofie rond de zomerbar blijft maar aan het concept hebben we gesleuteld om meer mensen te kunnen ontvangen, ook in het weekend.”

Ook nieuw is dat Nicolas Lebon uit Roeselare meestapt in het project. “Geert en ik zijn al een viertal jaar vrienden. We leerden elkaar kennen tijdens een koksopleiding in avondschool”, vertelt Nicolas. “Door enkele gemeenschappelijke vrienden hebben we het contact met elkaar behouden. Beroepshalve ben ik verkoper van sanitair, maar ik heb al een tijdje zin om nieuwe horizonten op te zoeken. De horeca spreekt me aan door de sociale contacten en de hele beleving rond een pop-up bar als ‘Zomerstek’.”

Buiten en binnen

In maart zijn Nicolas en Geert al gestart met de voorbereidingen. De buitenlocatie verhuisde naar de andere kant van de serres. Wie een bezoek brengt aan Zomerstek, parkeert best op ‘t Chringhene en volgt dan het Burgemeester Lievenspad langs de kloostermuur tot aan de ingang van de serre.

Buiten kunnen 150 mensen genieten van de mooie omgeving met zicht op de velden. Via een bruggetje kunnen de kinderen gaan spelen op ‘t Chringhene. Binnen is er plaats voor 100 gasten, waardoor eventueel regenweer geen spelbreker kan zijn. De openingsuren zijn ook aangepast. Waar de zomerbar vorig jaar in het weekend sloot, zal Zomerstek 2.0 nu van donderdag tot en met zondag open zijn.

De zomer van 2021 wordt overal aangekondigd als de zomer van de bevrijding. De twee vrienden trekken daarom alle registers open om een bezoek aan Zomerstek 2.0 de moeite waard te maken: “We zijn druk bezig een team van flexijobs en jobstudenten samen te stellen voor deze zomer. We kennen heel wat mensen die gepassioneerd zijn door eten en hier regelmatig komen meedraaien. Daardoor zullen we een kleine, steeds wisselende kaart met tapa’s en fingerfood kunnen aanbieden. Daar kijken we enorm naar uit.”

Ook portie cultuur

Naast eten wil Zomerstek ook een portie cultuur op de kaart zetten. “De Gitse Kultuurvereniging organiseert hier op 6 juli een comedy-avond met Jan-Bart De Muelenaere en David Galle. Daarnaast hopen we hier nog een paar toffe, kleine evenementen te kunnen organiseren. We denken daarbij in de richting van een klein festivalletje of een gastchef die komt koken maar er ligt nog niks definitief vast”, klinkt het.

De deuren van Zomerstek zullen de hele zomer openblijven tot 14 september. Het laatste openingsweekend valt dus samen met Gits Kermis, een weekend waar traditioneel veel Gitsenaars naar uitkijken. (Emely Vanhaecke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.