Zomerdorp strijkt neer aan sportlokalen in Moen

Redactie KW

Na Sint-Denijs en Heestert is het dit jaar de beurt aan Moen om het Zomerdorp te organiseren. Ieder weekend valt er wel iets te beleven.

Twee jaar terug organiseerden enkele actieve mensen uit Sint-Denijs, samen met de gemeente, Zomerdorp Sint-Denijs. Bedoeling is dat alle infrastructuur ter plaatse is en dat verenigingen een weekend de bar mogen uitbaten. “Als gemeente willen we zo het verenigingsleven ondersteunen. Voor het gebruik van de accommodatie hoeven de verenigingen niet te betalen. De opbrengst van hun activiteit kan dus naar hun clubkas”, zegt burgemeester Doutreluingne.

In de Sportstraat

De formule sloeg drie jaar terug aan en het zomerdorp, een uit te kluiten gewassen zomerbar, verhuisde vorig jaar naar Heestert. Dit jaar doet hij een andere Zwevegemse deelgemeente aan en staat alles opgesteld op de terreinen aan de jeugdlokalen in de Sportstraat in Moen.

Er werden ook drie Moenenaars gevonden die alles in goede banen leiden. Dit zijn Geert Delaey, Marino Dierick en Raf Demeestere.

Han Solo

Tot begin september is er iedere weekenddag wel iets te beleven. Vorig weekend mocht Moen Live de aftrap geven en haalden ze onder meer Sergio op het podium. Zondag kon men er terecht voor een leuke gezinswandeling georganiseerd door de Moense Kinderfeeste.

Morgen, zaterdag, mag Kulturom de bar uitbaten en dat doen ze met een optreden van Han Solo. Zondag is het dan de beurt aan de Tuin van Adem en Eten. Zo zijn er dus nog de hele zomer leuke activiteiten te beleven.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier