Zomerbar van café De La Paix is dit jaar bereikbaar via Gasthuisparking: “Al weken bezig met voorbereiding”

Linda Rouseré, Josephine Ververken en Robbe Sambaer klinken op een mooie zomer.© (Foto MD)
Linda Rouseré, Josephine Ververken en Robbe Sambaer klinken op een mooie zomer.© (Foto MD)
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij pakt café De La Paix op de Grote Markt uit met de zomerbar ‘Jardin ‘O Sud’, meteen de grootste van de Hoppestad. Nieuw is dat de zomertuin niet meer bereikbaar is via de Markt, maar wel langs de Gasthuisparking.

“Al vele weken zijn we bezig met de voorbereidingen, zodat we op zaterdag 8 mei vanaf 8.30 uur ’s morgens zeker volledig in orde kunnen openen. Helemaal achteraan de tuin hebben we speciaal vier toiletten bijgebouwd. Het cement is nog aan het drogen, maar zaterdag moeten die klaar zijn”, zegt Robbe Sambaer (22), samen met zijn ma Linda Rouseré uitbater van café De La Paix.

“Vorig jaar was mijn schoolvriend Emiel Vandenberghe nog medevennoot, maar nu is dat mijn vriendin Josephine Ververken (22) uit Stavele. En uiteraard mijn moeder. Na drie jaar hotelmanagement in Brugge ben ik afgestudeerd, en nu baat ik samen met haar het hotel, café en restaurant uit”, aldus nog Robbe Sambaer.

Vorig jaar moest het publiek door het café en restaurant passeren om de zomerbar in te tuin te bereiken. Maar door de huidige coronamaatregelen mag dat niet meer. Dus werd gezocht naar een andere oplossing. Nu kom je er door de poort naast de Gasthuiskapel. Een eind verder langs de rechtse kant op de Gasthuisparking wordt de ingang aangeduid met vlaggen en pijlen. Maar ook het ‘gewone’ terras aan de kant van de Grote Markt is doorlopend open.

“Wat inrichting en te respecteren afstanden betreft, weet blijkbaar nog niemand hoe het precies moet. De meeste berichten spreken elkaar tegen. Wij halen er het maximum uit, en hopen met alles in orde te zijn. Voor het hele seizoen werken we met vijf medewerkers tegelijk, maar we kunnen putten uit een ploeg van een veertigtal mensen. Wie enige horeca-ervaring heeft, is echter nog steeds zeer welkom en kan zich aanmelden via info@hoteldelapaix.be”, zegt Linda Rouseré.

In de tuin staan acht hoge tafels met telkens vier stoelen, grote tonnen, parasols en paletten dienen als zitbankjes rond de gewone tafels. Boompjes, planten, struiken, ornamenten en een vijver zorgen voor de gezelligheid. En overal is er wifi. Vanaf 15 uur heeft de tuin de volle zon.

Originele cocktails

“We bieden allerlei snacks aan zoals croques, kroketten, tapas en dergelijke, en we pakken ook weer uit met de twee cocktails die we vorig jaar speciaal ontwierpen: een op basis van veenbessensap en een met citroengember”, vertelt Robbe. “Een groot scherm voor sportwedstrijden zoals de Ronde van Frankrijk, de Olympische Spelen of het EK voetbal zullen we niet voorzien. Dat is zeer duur ( 7.000 euro per maand, red .), en dat is ook niet de bedoeling van onze zomerbar. Tijdens de zomermaanden doen we ook geen takeaway meer”, aldus nog Robbe.

“Vorig jaar zat dat hier meestal stampvol. Maar we aanvaarden geen reservaties. Dat is praktisch heel moeilijk te regelen. Eerst komt, eerst maalt. Op het terras langs de kant van de Markt en in de zomerbar samen zijn er zowat 150 zitplaatsen. Het hotel blijft wel zeven dagen op zeven open”, vult Linda aan.

Zomerbar Jardin ‘O Sud is elke dag open van 8.30 uur tot 22 uur, behalve op maandag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.