Zomerbar Popol zet Polderwind op de kaart

Initiatiefnemers Michael Lataire en Guy Timmerman klinken op het succes.© (Foto WK)
Initiatiefnemers Michael Lataire en Guy Timmerman klinken op het succes.© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Nog tot eind augustus kan je aan de vijver van Domein Polderwind met de voetjes in het water genieten van een frisse cocktail of een pintje. “Zomerbar ‘Popol’ is nu al een schot in de roos”, zeggen initiatiefnemers Michael Lataire en Guy Timmerman.

Bruggelingen Michael Lataire (44) en Guy Timmerman (46) leerden elkaar kennen dankzij hun voetballende kinderen. “Ze speelden samen bij Cercle en Daring, en het klikte meteen goed tussen ons. Normaal gezien hadden we nu samen in Rusland moeten zitten voor het EK, maar door corona zijn die plannen afgesprongen”, vertelt Michael.

“Het is ook zo dat we op het idee voor de zomerbar gekomen zijn: dan zenden we het EK zelf maar uit op groot scherm, dachten we”, glimlacht Guy. “We hadden verschillende locaties op het oog, maar we zijn blij dat het Polderwind geworden is. Wat een idyllische locatie is dit.”

Zomerbar Popol – wat staat voor pop-up en Polderwind – ging van start op 1 juni. “We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo’n vliegende start zou nemen. Het was meteen volle bak, met dank aan het weer ook natuurlijk. Met de voetjes in het water heb je hier echt een vakantiegevoel, en we merken dat de mensen daarnaar verlangd hebben. Ze blijven allemaal hangen.”

Ook wintereditie?

De pop-upbar is zelfs zo’n succes dat Michael en Guy momenteel nog extra medewerkers zoeken. En ondertussen durven ze al dromen van een wintereditie. “De uitbater van het domein staat er ook voor open. Samen met Vlotkamp en Dinner On The Lake zetten we Polderwind op de kaart.”

Michael en Guy zenden momenteel het EK voetbal uit op groot scherm. Maar de bezoekers mogen zich deze zomer aan nog wel meer verwachten. “We willen af en toe een muziekbandje vragen, wat foodtrucks laten komen, een leuke kindernamiddag organiseren… Ook een salsanamiddag staat op het programma. Voor de wedstrijden van de Rode Duivels gaan we voluit. Onze pronostiek? Als de verdediging wat meewil, kunnen we het ver schoppen. Tot in de finale zelfs”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier