Zedelgemse ondernemers voor de lens van Fotograafien Delphine Kesteloot

Delphine Fotograafien Kesteloot in de stijl waarin ze Zedelgemse ondernemers fotografeert. (gf)
Delphine Fotograafien Kesteloot in de stijl waarin ze Zedelgemse ondernemers fotografeert. (gf)
Redactie KW

Delphine ‘Fotograafien’ Kesteloot zet alle Zedelgemse ondernemers gratis in de kijker. Met haar zwart-witfoto’s wil ze hen een hart onder de riem steken. “Zij die elke dag moeten ploeteren, zij die niet open mogen momenteel… Iedereen draagt zijn steentje bij voor de bestrijding van dit virus.”

Delphine organiseerde in het voorjaar van 2020 al een eerste corona-initiatief. Bij haar thuis in de Doornlaan pakte ze uit met de ‘Blijf-in-je-kot-expo’. Allemaal beelden die ze nam in de eerste lockdown en waarin een grote rol was weggelegd voor haar dochter Yasmine, zoon Jasper en echtgenoot Matthias. De beelden lieten zien hoe zij als gezin de lockdown beleefden.

Delphine werkt aan het onthaal van de gemeente Zedelgem en is sinds mei 2019 fotografe in bijberoep. “Door de corona ligt mijn fotografie zo goed als stil, want ons beroep wordt aanzien als een contactberoep”, begint ze. “Maar fotografie is mijn passie en ik wil ermee bezig blijven. Daarom zet ik nu onze Zedelgemse ondernemers in de kijker. Een actie waarvoor ik me liet inspireren door andere fotografen die lokale handelaars in de kijker zetten.”

“Niet alleen diegenen die net als ik gedwongen gesloten zijn, maar alle ondernemers mogen voor mijn lens. Het is mijn manier om zij die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. Zij die elke dag moeten ploeteren, zij die niet open mogen momenteel, zij die hun inkomsten dermate zagen zakken, zij die bedolven geraakten onder het werk… Iedereen draagt zijn steentje bij, op welke manier dan ook, bij de bestrijding van dit virus.”

Gratis op sociale media

Delphine heeft veel werk aan haar nieuwe project, want Zedelgem is een bedrijvige gemeente. “Het is gestart met een foto op 8 februari van Annabelle en Axel van garage Tavernier op mijn Facebookpagina. Sindsdien komt de ene na de andere aanvraag binnen. In de voorbije tien dagen zette ik al een dertigtal ondernemers in de kijker en ik heb er nog heel wat op de planning staan. Ik ben erg blij dat mijn initiatief zo goed onthaald wordt. Alle ondernemers uit Zedelgem mogen mij contacteren. Mijn initiatief is gratis. De enige voorwaarde is dat ik de foto’s op mijn sociale media plaats.”

(BC)

http://www.fotograafien.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier