Xavier en Nigel blazen ‘De Witte Ezel’ in Gistel nieuw leven in: “We vullen elkaar perfect aan”

Nigel Walleyn (links) en Xavier Van Acker klinken alvast op het succes van hun restaurant 'De Witte Ezel' aan de Snaaskerkebrug. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Het bekende restaurant De Witte Ezel nabij de Kalsijdebrug heeft nieuwe uitbaters: Xavier Van Acker en Nigel Wallyn. Samen baatten ze jarenlang ‘t Oud Concept in Ichtegem uit, nu maken ze dus de overstap naar Gistel. “Deze zaak heeft ontzettend veel troeven”, benadrukt het duo, dat zich met het restaurant op grillgerechten concentreert.

De vrienden kennen de kneepjes van het vak. Xavier (34), afkomstig uit Bredene, heeft een opleiding bij Ter Duinen en Ter Groene Poorte achter de rug. Nigel (29), een Ichtegemnaar, ging eveneens naar Ter Duinen, maar ook naar Spermalie.

“We leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen in het uitgaansleven en de horeca”, vertellen de twee. “Zeven jaar geleden zijn we begonnen met ‘t Oud Concept in Ichtegem. Dat pand huurden we, maar toen de eigenaar het besloot te verkopen, hebben we beslist om onze activiteiten elders voort te zetten.” En zo belandden ze in De Witte Ezel, langs de Oostendsebaan, op de grens van Gistel en deelgemeente Snaaskerke .

Ideale locatie

Door de jaren heen kende die zeer bekende naam verschillende zaakvoerders. “Nu willen we De Witte Ezel nieuw leven inblazen – het gebouw stond al eventjes te koop. We hebben het pand volledig gerenoveerd, zowel binnen als buiten. De ligging is perfect: langs een belangrijke verbindingsweg tussen Torhout en Oostende, nabij de snelweg, en met goeie parkeermogelijkheden. We zullen weldra een nieuw speelpleintje installeren voor de jonge gasten”, gaat het duo door. “Het verhaal dat aan de naam gekoppeld is, is ook leuk: die verwijst naar een voormalige fokkerij van – jawel – witte ezels, aan de overkant van de baan.”

Grill en cocktails

“Binnen hebben we plaats voor zestig gasten, buiten creëerden we ruimte voor nog eens zeventig couverts. Onze focus ligt op grillgerechten. Zo hebben we twee soorten côte à l’os op de kaart staan, maar dat willen we uitbreiden naar zes of zeven soorten. Ook gamba’s en vegetarische gerechten ontbreken niet – denk maar aan aangepaste pasta’s en slaatjes.”

“We zijn vastberaden om De Witte Ezel te doen slagen. We brengen zeven dagen op zeven samen door en vullen elkaar prima aan”, klinkt het. “We staan allebei in de keuken, al heeft Nigel zich de laatste tijd toegespitst op cocktails. Da’s ook een van onze troeven, trouwens: we hebben buiten een mooie cocktailbar ingericht.”

Praktisch

In de zomermaanden is De Witte Ezel op dinsdag dicht, na de zomer zijn dinsdag en woensdag de sluitingsdagen. Op weekdagen is de zaak open van 12 tot 14 uur en van 18 tot 21 uur. In het weekend kan je doorlopend aanschuiven tussen 12 en 21 uur. Reserveren kan via 0484 49 92 99 of 059 42 56 50 en dewitteezel@outlook.com.

(TVA)

De zaak is nog op zoek naar extra personeel. Kandidaten mogen altijd contact opnemen met de zaakvoerders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier