Wordt Noordzeeaquarium nieuwe Oostendse stek van Willem Hiele?

Willem Hiele gaat naar eigen zeggen zeker nièt naar het Noordzeeaquarium. © Davy Coghe
Redactie KW

Willem Hiele wil de juiste locatie van zijn nieuwe zaak in Oostende nog niet kwijt. Hij postte maandag wel een foto van het Noordzeeaquarium op zijn Instagram, maar daar moeten we “niet meer achter zoeken”, zegt de chef.

De sterrenchef maakte afgelopen weekend bekend dat hij en Shannah Zeebroek nog tot nieuwjaar de gasten bedienen in hun vissershuisje in Koksijde, maar vanaf nieuwjaar elk hun weg gaan. Het koppel is intussen uit elkaar. Willem Hiele opent een nieuw restaurant in Oostende, want “Koksijde werd hem te klein”. Maar waar in de badstad zou dat zijn?

Het Noordzeeaquarium? Opvallend was dat Hiele begin deze week een Instagramfoto postte van het al leegstaande pand op een toplocatie aan de Visserskaai. In 2019 werd het pand gesloten omdat hetbouwvallig was. De vissen werden aan de zoo van Antwerpen geschonken. Het stadsbestuur besloot om geen nieuw aquarium meer te bouwen en ging op zoek naar een nieuwe invulling.

Deze foto postte Willem Hiele maandag op zijn Instagram.
Deze foto postte Willem Hiele maandag op zijn Instagram. © Willem Hiele

“Door corona heeft dat allemaal wat vertraging opgelopen”, vertelt schepen van Openbaar Domein Björn Anseeuw (N-VA). “We moeten vooral bekijken wat de staat van de kaaimuren is, dat is nu het belangrijkste. Dat is volop aan de gang. De nieuwe invulling is nog niet bekend. Horeca? Dat kan daar zeker. Het is een toplocatie en er is veel passage. Dat is dus zeker een optie.”

Vermoedelijk zou het stadsbestuur maar wat graag Willem Hiele in het Noordzeeaquarium verwelkomen, maar volgens de topchef zelf wordt dat zeker nièt zijn nieuwe stek. “Het is een mooie foto, je moet er niet meer achter zoeken”, zegt hij over zijn post op Instagram.

Sky Tower?

Ook vastgoedgroep Degroote heeft plannen om op de bovenste verdieping van de honderd meter hoge Sky Tower One, in aanbouw op de site van de vroegere hotelschool, een bistro te openen met een topchef aan het roer. De bouwpromotor is op zoek naar een geschikte kandidaat.

Op de hoogste verdieping – zo’n honderd meter boven zeeniveau – wil Vastgoedgroep Degroote graag een topchef in de potten zien roeren. Daarvoor is het op zoek naar een kandidaat. “Voorlopig kunnen we daar geen informatie over geven, maar we zijn wel bezig met gesprekken”, bevestigt de vastgoedgroep. Ook hier dus geen bevestiging dat het om Willem Hiele gaat.

(HH/GLO/JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.