Windstoot verrast zomerbar: constructie en enkele wagens lopen schade op

© (Foto BF)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De bezoekers en uitbaters van zomerbar Bar Hazart langs de Rozestraat in Oostnieuwkerke werden zaterdagavond verrast door een hevige windstoot. Die blies de overkapping van de zomerbar omver. Niemand geraakte gewond, drie auto’s liepen wel schade op. De zomerbar sloot zaterdagavond na het voorval de deuren, maar kon zondag al terug heropenen.

Het voorval deed zich zaterdagavond voor omstreeks 19.30u. Een hevige windstoot kroop onder de overkapping van de zomerbar waarna de constructie weggeblazen werd. Niemand geraakte gewond, maar enkele geparkeerde wagens liepen wel schade op. Bij een auto geraakte de voorruit zwaar beschadigd.

“Na het voorval zijn we onmiddellijk gestart met een opzetten van een nieuwe constructie. We hebben snel de kapotte delen kunnen vervangen en een nieuwe overkapping boven de bar kunnen zetten”, aldus Louis Plancke, mede-initiatiefnemer van Bar Hazart.

Drie uur na het incident stond er reeds een nieuwe overkapping. “Daarna hebben we alle elektriciteit en voorzieningen grondig bekeken. Onze tenten hebben we nog beter verankerd.” De zomerbar kon zondag al terug de deuren openen. “De schadegevallen zijn puur verzekeringswerk nu.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier