Wim Slosse ruilt restaurant ‘Peper en Zout’ in voor immocarrière in Spanje

Wim Slosse zoals we hem niet meer zullen zien: in zijn keuken. Nu slijpt hij de messen voor zijn nieuwe carrière. (foto MVO) © Myriam Van den Putte
Redactie KW

Op zijn 53ste kiest Wim Slosse, eigenaar en chef van restaurant Peper en Zout in Oostduinkerke, voor een carrièreswitch. Na meer dan twintig jaar in de potten te hebben geroerd, wil hij nieuwe horizonten verkennen. Dit najaar verkast hij naar de Spaanse Costa Calida, om er zich op de vastgoedmarkt te storten.

Op 20 september is het bekende restaurant in de Albert I-laan, niet ver van de Zeedijk in Oostduinkerke-Bad, definitief dicht.

“Ik ben afkomstig van Ieper, maar ging naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde”, vertelt Wim. “Na mijn legerdienst ging ik op mijn negentiende aan de slag in restaurant Imperial in De Panne en in 1992 werd De Mikke in Oostduinkerke mijn nieuwe werkplek. Toen verhuisde ik ook naar Oostduinkerke.”

“Ik droomde van een eigen restaurant, maar daarvoor had ik het geld nog. Daarom ben ik gestart met een skateshop. In 2000 was het dan eindelijk zover en vond ik een geschikt pand, iets verderop hier in de Albert I -laan. In 2005 is Peper en Zout verhuisd naar de locatie vlak bij het IJslandplein.”

Tijdens de lockdown had ik tijd om na te denken. Een reis met Pieter van Immo Lippens gaf de doorslag

Chef Slosse heeft in de loop der jaren een trouw cliënteel opgebouwd, dat graag de benen onder tafel schoof voor zijn klassiekers als tomaat-garnaal of mosselen – en zeker voor het jaarlijkse kreeftenfestival.

“Ja, de hele maand juni tot begin juli gaan de babykreeftjes hier vlot de deur uit”, lacht Wim. “De klanten stelden ook mijn Aziatisch getinte gerechten op prijs. Daarvoor vond ik inspiratie in mijn vele reizen naar Azië, en dan vooral in Thailand. De Thaise keuken heeft echt een stevige culinaire en gastronomische reputatie.”

“Ik heb altijd een passie gehad voor koken, maar je eigen restaurant perfect draaiend houden, dat is hard labeur”, verzekert Wim. “Ik heb mijn job altijd graag gedaan, hoewel ik elke dag van ‘s morgens vroeg tot soms na middernacht alleen de muren van mijn keuken en de zaal zag. Tijdens de lockdown had ik ineens een zee van tijd om na te denken… Dat deed me inzien dat er nog een leven is naast mijn zaak.”

Begeleid en bediend

“Ik geraakte aan de praat met Pieter Lippens van Immo Lippens in Oostduinkerke, en hij vertelde enthousiast over zijn vastgoedprojecten in Spanje. Samen met Pieter reisde ik naar Spanje en kon ik ervaren hoe de sector werkt. Pieter richt zich vooral op de regio Costa Blanca, waarbij hij klanten begeleidt van a tot z. De beste manier om een geschikt pand te vinden is samen met klanten ter plekke enkele appartementen of villa’s bekijken. De focus van het immobedrijf van Pieter en zijn partner Leen is dat elke klant veilig kan aankopen, met begeleiding van een advocaat in Spanje, en een uitstekende service.”

“Pieter deed me ‘goesting’ krijgen om het aanspreekpunt te worden van zijn nieuwe filiaal in Spanje. En zo ging de bal aan het rollen. Ik stelde mijn zaak te koop en de deal werd onverwachts snel beklonken. De nieuwe eigenaars zullen er een horecazaak uitbaten, maar wat het precies wordt, dat hebben ze me niet verteld.”

Wim verhuist na september naar San Pedro del Pinatar, in de provincie Murcia, aan de Costa Calida, een goede uitvalsbasis naar de stadjes en dorpjes aan de Costa Blanca, zijn nieuwe werkterrein.

“Ik kijk ernaar uit. Het is een mooie regio, met een aangenaam microklimaat en bijna geen regendagen! De bijnaam ‘Florida van Europa’ zegt genoeg… Zodra ik daar ben, ga ik Spaans leren, maar ik keer zeker regelmatig terug naar hier. Het is maar twee uur vliegen, en zo kan ik makkelijk mijn moeder en mijn vrienden en vriendinnen opzoeken.” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier