Wim Maervoet blijft vechten voor elke klant: “Kom naar de kust. Ibis Budget Knokke is open!”

foto DM
foto DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

“Veel mensen zien dat hotels van onze Accor-groep in het binnenland gesloten zijn en gaan ervan uit dat alle hotels gesloten zijn. Ook al komen we maar nipt uit de kosten en voor de mensen die eraan twijfelen: de Ibis Budget Hotels aan de kust zijn open”, zegt Wim Maervoet general manager Ibis Budget Knokke.

“Met mijn oproep wil ik iedereen duidelijk maken dat wij open zijn en gasten blijven ontvangen. Niet alleen Ibis Budget Knokke is geopend maar ook de andere Accor hotels aan de Belgische kust. Terwijl de Accor-hotels in de steden gesloten zijn, doen wij hier op onze manier verder. Wij blijven vechten voor elke klant”, aldus Wim Maervoet die zijn Ibis hotel tijdens de eerste lockdown drie maanden moest sluiten.

“Gelukkig kenden we een goede zomer waarbij duidelijk het effect van de staycation merkbaar was. Er zakten meer Belgen af naar onze kust en men bleef gemiddeld ook langer. In de plaats van twee dagen liep het gemiddelde nu op tot een week.”

Break-even draaien

“De winst die we in de zomer maakten, gebruikten we om de putten van de eerste lockdown te vullen. Momenteel lukt het ons om een bezetting te halen van 25 tot 30 %. Net genoeg om break-even te draaien”, aldus general manager Maervoet die zijn Ibis hotel in het najaar van 2018 opende.

“We vierden onze tweede verjaardag niet in de omstandigheden die we wilden maar we zijn gewoon blij dat we open mogen en kunnen blijven. Dit is een ideaal moment om naar de kust te komen. Met het Zwin beschikt Knokke over een prachtig en uniek natuurpark. Wie een paar handschoenen aantrekt en op de fiets springt, kan zalig uitwaaien. En er zijn genoeg interessante musea in de omgeving. Ook de culinaire ervaring moet je niet missen. Veel restaurants, waaronder onze sterrenzaken, bieden takeaway waarvan je gezellig op je comfortabele hotelkamer kan genieten.”

Bouwvakkers

“Bij onze klanten tellen we heel wat bouwvakkers. Die komen zelf niet naar ons. We moeten vechten voor elke klant. Ik moet hun bazen zelf gaan opzoeken en hen overtuigen dat het beter is om hier te overnachten dan elke avond anderhalf uur naar huis te rijden. Het komt echt niet vanzelf maar ik ben blij dat mijn gevecht loont.”

“De bouwvakkers komen op maandag en vertrekken op vrijdag. Maar sedert november blijven de toeristen, die normaal tijdens de weekends komen, weg. Samen met mijn team van drie dag-, twee nachtreceptionisten en een poetsploeg die afhankelijk van de bezetting twee tot vijf personen bedraagt, hopen we dat de toeristen in de weekends en tijdens het krokusverlof opnieuw de weg naar zee vinden.”

“Daarom mijn oproep: Kom naar de kust. Ibis Budget Knokke is open!”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier