Wie op tweede kerstdag ‘safe’ blaast na bezoek aan kerstmarkt in Roeselare maakt kans op Kadobon

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Stad Roeselare beoogt met de lokale preventiecampagne ‘Hou je maten in de gaten’ een veilig en positief uitgaansklimaat voor jong en oud.

De campagne focust op preventie van alcohol, middelengebruik, gehoorschade en veilig vrijen. Met de campagne wil de stad iedereen oproepen om zorg te dragen voor je vrienden. Zo kan iedereen op een verantwoorde en veilige manier plezier maken. Door aandacht voor elkaar te hebben, kunnen we samen problemen voorkomen. Tijdens de kerstmarkt wenst de Stad naar jaarlijkse gewoonte in te zetten op de thema’s overmatig alcoholgebruik en rijden onder invloed.

Communicatie

De befaamde Rudolf affiche die cartoonist Lectrr enkele jaren geleden ontwierp, is ook dit jaar weer een vaste waarde in de communicatie tijdens de kerstmarkt. Elke chaletuitbater kreeg zo’n affiche om hun klanten op een ludieke manier te sensibiliseren omtrent alcoholgebruik.

Alcoholtester

Op maandag 26 december kunnen de bezoekers van de kerstmarkt op het Stationsplein gratis gebruik maken van een alcoholtester. Deze vrijblijvende test meet jouw alcoholintoxicatie en geeft weer of jij al dan niet safe blaast. Maar onthoud steeds dat drinken en rijden niet samengaan. Vijf BOB’s die deze dag ‘safe’ blazen, maken kans op een Roeselare Kadobon. Zo beloont en stimuleert de Stad deze mensen om BOB te zijn voor hun familie of vrienden tijdens de feestdagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier