Werknemer komt aan het roer van Eethuis Enroute in Ardooie: “Burgermenu introduceren”

(foto ADB)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Eethuis Enroute in de Roeselaarsestraat krijgt nieuwe uitbaters. Luc Hallaert en Gwendoline Gunst gaan een andere uitdaging aan en verlaten deze maand het eethuis dat ze vijf jaar geleden uit de grond stampten.

“Na een fantastische tijd geven we de fakkel in vertrouwen door”, zeggen Luc Hallaert en Gwendoline Gunst. Glenn Desmeth, een bekende in het eethuis, en zijn vrouw Amber Dejonckheere zullen Enroute verder zetten. “Hen kennende zullen ze dit doen met bijzonder veel passie en vernieuwende ideeën”, weet Luc.

Glenn heeft er bij Enroute al vijf jaar dienst opzitten. Hij is als het ware naast de frietpot geboren. Zijn opa Roger Desmeth was op de Markt in Ardooie zowat de pionier van de moderne frituur. Later ging opa frietjes bakken in Zwevezele. Vader Pascal en moeder Tine Labeeuw zetten de zaak op de Ardooise markt verder en gingen daarna aan de slag op de Tassche. Daar begon het bij Glenn te kriebelen om ook in de branche te stappen.

Hij kreeg de kans om deze droom te realiseren als werknemer bij Enroute. Nu neemt hij de zaak over. “Ik ken de klanten, ik ken de gebruiken en de stijl en ben dus vertrouwd met de job”, stelt hij. “Toch zullen we voor enkele nieuwigheden zorgen.” Zo komt er een dagverse dagschotel en een burgermenu. Met een kindvriendelijk aanbod hopen ze dat ook jonge gezinnen de weg naar Enroute vinden. “We kijken bovendien voor de aanleg van een speeltuin. De kinderen zullen niet alleen culinair verwend worden met kindvriendelijke gerechten, ook zullen ze hun hartje kunnen ophalen al spelende.”

Spaarkaarten

Het koppel kiest voor vaste openingsuren. “Elke dag zijn we open van 10 uur tot na de middag. Om 17 uur vliegen we er weer in tot 22.30 uur. In het weekend zijn we doorlopend open. Via onze website kun je ook een bestelling plaatsen. Ofwel haal je het zelf op, ofwel brengen we de bestelling aan huis. We beschikken over twee wagens en drie brommers.” Enroute kreeg in het verleden al de titel van beste frituur van het land. “We halen alles uit de kast om deze titel nog eens te halen”, klinkt het.

Luc laat nog weten dat de spaarkaarten geldig blijven tot 26 september. “We zullen zelf niet stilzitten en zijn volop bezig met de voorbereiding van een nieuw project. Je hoort nog van ons”, lacht Luc, die zijn trouwe cliënteel hartelijk dankt voor het vertrouwen en nog een attentie aan de kant houdt voor wie zijn spaarkaart komt inruilen.

Nu ook komen er nieuwe spaarkaarten. “Volg ons ook op Facebook voor gelegenheidsacties en verrassingen”, kondigt Glenn aan. “We starten met het ‘Weekend van de klant’, daar doen we met plezier aan mee.”

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.