Wenduine verwelkomt eerste hamburgerzaak op de zeedijk: “Eens iets anders dan steak-friet”

Sven, Niki, Jill en Kurt zijn klaar voor hun nieuwe stap.© MP
Sven, Niki, Jill en Kurt zijn klaar voor hun nieuwe stap.© MP
Redactie KW

Jills Brasserie op de Zeedijk in Wenduine, werd deze week omgedoopt tot Burger Corner. Jill Falleyn (29), Kurt Wittenvrongel (45), Niki Van Der Auwera (49) en Sven Vinck (52) zullen in hun nieuwe zaak een breed aanbod aan burgers, hotdogs en slaatjes aanbieden. “We zullen met een soort self service systeem werken”, aldus Jill.

“Vlak na het seizoen begonnen we erover na te denken, maar echt een concreet idee kwam er pas in de tweede lockdown”, legt Sven uit. “In november wisten we zeker wat we gingen doen. Jill wist na de zomer en mede door corona niet meer wat ze met dit pand wilde doen. We vroegen ons af of een take-away met terras als eetplaats niet de oplossing was. Dat gaf ons een gevoel van veiligheid voor een toch wel onzekere toekomst die in het verschiet ligt. Bovendien wordt de kust al jaren gekenmerkt door een overvloed aan brasserieën die frieten met steak of mosselen aanbieden. Fastfood steekt de laatste jaren steeds meer de kop op en dus was onze keuze snel gemaakt.”

“Ons concept is iets unieks. Je kan nu ook genieten van een hamburger op het strand”

“Ons hamburgerconcept bestaat ook nog niet in Wenduine, het is iets unieks op de zeedijk. We willen dat de zonnekloppers ook kunnen genieten van een lekkere hamburger, hotdog of slaatje op het strand. Dat is de insteek waarop ons concept gebaseerd is”, verklaart Niki.

Speedy gonzales

Op de menukaart wil het viertal vooral klanten trekken met hun breed aanbod aan burgers. Naast kwantiteit gaat er ook veel aandacht naar kwaliteit. “We zullen zowel de klassieke hamburgers zoals een cheeseburger of baconburger aanbieden, als wereldburgers zoals de Da Vinci of de Speedy Gonzales”, verzekert Jill. “We hechten veel waarde aan kwaliteit en zullen voor de burgers enkel kwaliteitsvol rundvlees gebruiken dat op een plaat gebakken is. Naast hamburgers bieden we onze klanten ook hotdogs en slaatjes aan en voor de kinderen hebben we chicken nuggets. Bij de hotdogs mogen de klanten verwachten dat ze met een portie genoeg hebben. We zullen ze net als de hamburgers ook op de bakplaat leggen zodat ze lekker crunchy zijn.”

Self service

Bij de bediening zullen heel wat verantwoordelijkheden naar de klanten zelf gaan. “We zullen met een soort self service systeem werken”, licht Jill toe. “De bedoeling is dat de mensen binnenkomen en bestellen aan de kassa. Daarna krijgen ze een drankje mee en een bieper die zal afgaan wanneer hun bestelling klaar is. Als de bieper afgaat, komen de mensen binnen, geven ze hun bieper af en krijgen ze een plateau met daarop hun bestelling. Wanneer ze klaar zijn met eten, gooien ze hun afval in de vuilbak en plaatsen ze hun plateau erop. Er zal ook telkens een persoon rondlopen die alles ontsmet en iemand die de boel in de gaten houdt en monitort.”

Permanent open

Voorlopig zal Burger Corner enkel werken met takeaway, maar vanaf 1 mei mag het de deuren openen. “Als we open gaan, dan moeten we ook open kunnen blijven. Alles ontsmetten, gegevens van de klanten noteren, dat is heel wat extra werk dat erbij komt kijken en we willen niet dat we na een paar weken weer zouden moeten sluiten”, besluit Sven. (MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.