Waregems café Bananas over te nemen

Magalie Demeyer was sinds eind augustus 2018 cafébazin van de Bananas in de Olmstraat en is nu op zoek naar een overnemer.© DJW
Magalie Demeyer was sinds eind augustus 2018 cafébazin van de Bananas in de Olmstraat en is nu op zoek naar een overnemer.© DJW
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

Het bekende café Bananas in de Olmstraat in Waregem is over te nemen. Uitbaatster Magalie Demeyer nam die beslissing na overleg met de brouwer. Reden: de aanslepende coronacrisis waardoor de horeca al sinds oktober vorig jaar op slot zit en er niet meteen verandering zit aan te komen.

Magalie Demeyer: “In de periode van de Waregem Koersefeesten 2018 heb ik Bananas overgenomen. Het café ging open net voor Waregem Koerse. Meteen was het heel druk. De daaropvolgende jaren draaide het allemaal erg goed. Ik was tevreden. Maar toen kwam voorjaar 2020; de coronapandemie.”

“In maart volgde de verplichte sluiting, na enkele maanden mocht de horeca weer open om in oktober weer dicht te moeten. Dat is sindsdien niet meer veranderd. Niet voor alle collega’s die in de sector aan de slag zijn, niet voor mezelf. Nu ben ik het wachten tot Bananas weer open kan echt beu.”

Communicatiemanagement

“Het zint mij niet om zomaar verplicht bij de pakken te moeten blijven zitten. Ik zoek in elk geval een andere job. Welke? Ik heb een opleiding Communicatiemanagement gevolgd. Ik zoek allicht iets in deze sector, misschien als communicatieverantwoordelijke bij een of ander bedrijf. Daarnaast volg ik puur uit interesse Toegepaste Psychologie aan Vives Kortrijk. Ik heb nog anderhalf jaar te gaan. Ook in die sector kan ik eventueel werk vinden. “

Bananas is een avond- en nachtcafé dat het moet hebben van vooral jongere klanten die graag nog in de late uurtjes langskomen. Vooral in de weekends is dat het geval. Maar door de beperkende maatregelen was dat al na de eerste lockdown geen sinecure om weer in normale modus te draaien. Integendeel, zeker voor Bananas bleek het niet rendabel om meteen te heropenen.”

Ronde van Vlaanderen

“Na de eerste lockdown in maart heb ik pas in oktober vorig jaar heropend. Dat was in het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Waarom niet eerder? Omdat Bananas draait op klanten die erg laat komen, ook na middernacht. Door de beperkende maatregelen met verplichte sluiting om 23 uur was het voor mij na de eerste lockdown niet rendabel om het café te openen.”

“Door de tweede lockdown voor de horeca die nog altijd duurt, is het nu wel helemaal over en out. Daarom overlegde ik deze week met de brouwer en bracht hem op de hoogte van mijn beslissing om voor Bananas op zoek te gaan naar een nieuwe cafébaas.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.