Vrienden toveren voormalig Pittems bordeel om tot zomerbar en escaperoom

Steven Swaenepoel, Dieter Haspeslagh, Tom Van den Eynde en Brecht Vanderper zijn de vier kerels achter de escapebar- en room. Kimberley Damme zal het concept uitbaten.©Wouter Meeus
Steven Swaenepoel, Dieter Haspeslagh, Tom Van den Eynde en Brecht Vanderper zijn de vier kerels achter de escapebar- en room. Kimberley Damme zal het concept uitbaten.©Wouter Meeus
Philippe Verhaest

Vier vrienden openen komende vrijdag Happy Jack’s Escape Bar, een gezellige zomerbar in de tuin van het voormalige bordeel Black Jack langs de Brugsesteenweg in Pittem. In de loop van augustus of september moet ook de escaperoom in het pand zelf een feit zijn.

Vier gezworen vrienden – Gitsenaar Steven Swaenepoel (43), Brecht Vanderper (40) uit Ardooie en Roeselarenaren Tom Van den Eynde (42) en Dieter Haspeslagh (41) – bundelen de krachten om hun passie voor escaperooms in eigen streek gestalte te geven. Zowel in Oostkamp (in de Kapellestraat 114, red) als in Pittem willen ze een escaperoom uit de grond stampen en daarvoor lieten ze hun oog vallen op een pand waar een hele geschiedenis aan vast hangt.

Langs de Brugsesteenweg wordt momenteel keihard gewerkt om het voormalige bordeel Black Jack – dat failliet ging in april 2016 – een volledige transformatie te laten ondergaan, om dan in de loop van augustus of september de escaperoom te kunnen openen. “Naar een passend thema moesten we niet te lang zoeken”, glimlacht het kwartet. “We bouwen de escaperoom op de gelijkvloerse verdieping volledig op rond alles wat met de casinowereld te maken heeft, een verwijzing naar de naam van het etablissement dat hier tot enkele jaren geleden te vinden was.” In Oostkamp wordt het nummer Hotel California van The Eagles dan weer het thema van dienst.

Puzzels en raadsels in zomerbar

In afwachting van de lancering van de escaperoom kan je er deze zomer al terecht in een stemmige zomerbar in de tuin op de site. “We beschouwen dit als de ideale aanloop naar ons eigenlijke project en laten de mensen op deze manier al eens kennismaken met de locatie. Iedereen is welkom voor een lekker drankje of een smakelijke kleine hap, maar we willen het escaperoom-gegeven ook in onze zomerbar integreren. Bezoekers zullen bijvoorbeeld kleine puzzels kunnen oplossen en we spelen ook met het idee om aan de hand van enkele raadsels op gezette tijden bijvoorbeeld een fles champagne of cadeaubon weg te schenken. Ook een spelletje petanque behoort tot de mogelijkheden.”

De vriendengroep mikt op een breed publiek, zeggen ze. “Wandelaars die vanuit het provinciedomein ‘t Veld oversteken, fietsers, families, jongeren… Maar feestjes zullen we hier niet organiseren. We willen het rustig houden en een gezellige, zomerse sfeer scheppen. We hopen nu al op een zonovergoten zomer.”

Happy Jack’s Escape Bar is vanaf woensdag tot eind september telkens van donderdag tot en met zondag geopend. Ook na de zomervakantie blijft het horecagegeven behouden, zij het dan wel binnen de muren van de escaperoom. “We behouden de bar van de vroegere zaak”, klinkt het. “Zo kunnen we perfect inspelen op vriendengroepen of collega’s die samen een avondje mysteries willen oplossen. Terwijl het ene team aan de slag is in de escaperoom, kan de rest even verpozen aan de toog.”

Happy Jack’s Escape Bar zal gerund worden door de Meulebeekse Kimberley Damme. Zij deed eerder al ervaring op in de legendarische, maar ondertussen afgebroken feestzaal La Palma in Gits. Ook Martine Vandewalle (65), de mama van Brecht Vanderper, zal vaak een handje toesteken.

De zaak is open op donderdag vanaf 16 uur, op vrijdag vanaf 15 uur en op zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Om 23 uur sluit de zomerbar de deuren.

Alle info via de Facebookpagina en de website .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.