Voortaan haal je met je wagen eten uit De Garage

Tom Brys en Fitzgerald Rigole in hun garage. (foto AN)
Tom Brys en Fitzgerald Rigole in hun garage. (foto AN)
Annelies Nollet

‘Maak van Kortrijk dé takeawaystad van Vlaanderen!’ Die oproep van het Kortrijkse stadsbestuur en de daar bijhorende subsidie van 250 euro, viel niet in dovemansoren. De mannen van Bistro De Garage in de Aalbeeksesteenweg in Kortrijk deden het op een originele manier, met een drive-trough.

De zwagers Tom Brys (53) en Fitzgerald Rigole (46) doorzwommen alle twee al verschillende horecawatertjes. Zo kennen we Tom van ‘De Potjes’. “Maar ik was toe aan iets anders”, vertelt hij “Met mijn zwager ging ik begin 2019 op zoek naar een pand met een hoek af. Iets dat geen typische horecasfeer uitstraalde.”

Het ideale gebouw vonden ze in de Aalbeeksesteenweg. Een tankstation dat al leeg stond sinds de jaren 70. “Er was wel een beetje werk aan ja”, lacht Tom. “Maar we hebben veel zelf gedaan en veel elementen behouden. De vloer bijvoorbeeld, ook de bakstenen en de poort achteraan zijn origineel. Het geeft die gezellige industriële, ruime sfeer.” Bedoeling was om in november open te gaan. Dat plan viel om de bekende redenen in het water.

Kookzakjes

Maar dat lieten Tom en Fitzgerald niet aan hun hart komen. Integendeel, ze startten met een drive-trough. “Bedoeling is dat mensen met hun wagen tot aan ons schuifraam rijden. Daar kunnen ze een bestelling afhalen of spontaan iets meenemen. Elke week bieden we verschillende gerechtjes aan in kookzakjes. Die hoef je alleen op te warmen in een pot warm water. We hebben steeds een veganistisch en een vegetarisch alternatief.”

Het systeem slaat aan bij de Kortrijkzanen, maar toch kijken de schoonbroers uit naar hun opening op 1 mei. “Bij ons vind je de betere bistrogerechten. Simpel maar met hoogwaardige, lokaal gekochte ingrediënten. Zo rook ik onze zalm bijvoorbeeld zelf”, besluit Tom.

Vanaf 1 mei kan je (hopelijk) op weekdagen terecht in De Garage voor een lunch en een diner. Tot die tijd kan je elke weekavond tussen 17.00 en 20.00 uur van de drive-trough gebruik maken. Reserveren kan op www.degaragekortrijk.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.