https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Voormalige zaal Halewijn wordt straks De Litanie

Charlotte Vromman en Rik Vanacker, eigenaars van de Litanie, voor het gebouw. (foto ACK) © type="Seq" anie callewaert
Redactie KW

Rik Vanacker (61) uit Klerken en Charlotte Vromman (41) uit Merkem blazen de voormalige Zaal Halewijn nieuw leven in. Op zaterdag 4 september is iedereen welkom op een opendeurdag om de feestzaal, die voortaan De Litanie heet, te herontdekken.

Zaal Halewijn werd oorspronkelijk in oorlogstijd gebouwd als noodkerk, maar werd nooit als kerk gebruikt. De zaal was eigendom van de Kerkraad en de gemeente huurde de zaal tot eind 2014 om er de verenigingen een ontmoetingsplaats te bieden. Nadien werd door de gemeente een nieuw OC, het Stationshuis, gebouwd op het Stationsplein. Zaal Halewijn, waar intussen heel wat restaurantiewerken moesten aan gebeuren, werd te koop gezet en na enkele jaren werden nu kopers gevonden.

Rik Vanacker en Charlotte Vromman maakten er een modern gebouw van met daarachter een binnentuin en vergaderzaal. “De zaal werd binnenin helemaal vernieuwd: sanitair, keuken, nieuwe ramen…”, vertelt Rik. “Op het verdiep zijn er twee speelkamers gemaakt en de keuken is met alle comfort ingericht.”

De zaal is smaakvol, modern tijdloos ingericht en kan op een receptie 100 personen zittend of 150 personen ontvangen. “De naam ‘De Litanie’ is gekozen naar de oorspronkelijke bestemming die aan de zaal werd gegeven, maar ook naar wat men in de volksmond zegt als men op een feestje samen zit en vertelt: een hele litanie vertellen”, legt Isabelle uit. “De zaal zal men kunnen huren, vrij van traiteur en brouwer. We hebben vlakbij een ruime gemeentelijke parking en ook een gemeentelijke speeltuin waar kinderen buiten kunnen spelen. Bij slecht weer staan op de twee kamers tal van speelmogelijkheden op de kinderen te wachten. Vervelen zit er dus niet in. Het is wel de bedoeling dat de zaal gebruikt wordt voor familiefeestjes.”

Opendeurdag

Op zaterdag 4 september, tussen 10 en 17 uur, kan iedereen een bezoekje brengen aan de nieuwe zaal. De opendeurdag wordt georganiseerd in samenwerking met SurprIce Houthulst, Uw Feest Staden dat voor de fotoshoot zorgt en Pretty@home Klerken dat de zaak aankleedt met planten. Voor contact en info kan je terecht bij Charlotte op 0496 74 59 84 en via mail naar charlotte.vromman@telenet.be. Meer info vind je ook op de Facebookpagina van De Litanie Merkem. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.