Voormalige rijschool Boudry op wijk ’t Veld wordt omgebouwd tot frituur Je M’en Fous

Jurgen De Sutter en Valérie Aerts.© DC
Jurgen De Sutter en Valérie Aerts.© DC
Piet De Ville

Het pand in de Stationsstraat waar jarenlang rijschool Boudry zat, krijgt een totaal nieuwe invulling. Liefhebbers van frietjes en op de plaat gebakken verse hamburgers kunnen er vanaf vrijdag 9 april terecht bij frituur Je M’en Fous van Jurgen De Sutter en Valerie Aerts. Zo krijgt wijk ’t Veld een eigen frituur.

Er beweegt wat in ondernemend Sijsele. Volkscafé De Bijeenkomst start na de horecasluiting met een nieuwe uitbater en begin april gaan er ook nieuwe mensen van start in dagbladhandel Domino in de Stationsstraat. Maar het opmerkelijkste nieuws is toch de komst van een gloednieuwe frituur in de Stationsstraat. Die komt in het pand waar jarenlang rijschool Boudry gehuisvest was.

Break

De frituur met de welluidende naam Je M’en Fous zal uitgebaat worden door Valerie Aerts en haar man Jurgen De Sutter (45), broer van schepen Christoph De Sutter. Beiden hebben al enige ervaring in de horeca maar de uitbating van een frituur is voor hen toch een nieuwe uitdaging. “De horeca is me zeker niet onbekend”, zegt Jurgen De Sutter. “Zo heb ik enkele jaren het jongerencafé Break op ’t Zand in Brugge uitgebaat. Nu run ik al geruime tijd een eigen bouwbedrijfje, Reno Solutions.”

Ook voor Valerie is de horeca geen vreemde omgeving. “Ik heb hotelschool gevolgd en werkte onder meer in De Snippe en De Karmeliet in Brugge. Daarnaast werkte ik ook nog in De Vuurmolen toen Jan Lantsoght er nog uitbater was. Later ben ik hem ook gevolgd naar zijn andere horeca-uitbatingen zoals Sint-Pietershoeve, Ter Polders en ’t Molenhuis.”

“Mensen die om frietjes of een snack komen, zijn bijna altijd welgezind”

Krantenwinkel

Valerie, duidelijk een ondernemende dame, runde ook tien jaar een eigen krantenwinkel in de Peter Benoitlaan in Brugge. “Anderhalf jaar geleden zijn we samen gestart met de foodtruck Je M’en Fous”, gaat Jurgen verder. “Daarmee trokken we naar allerlei evenementen met onder meer verse frietjes en diverse kroketten. Maar de coronacrisis die uitbrak ongeveer een half jaar na onze opstart was natuurlijk een stevige domper.”

“Onze agenda stond in mei vol met communiefeestjes, die allemaal afgelast werden… Sinds de zomer hadden we dan een vaste standplaats met de foodtruck in Zeebrugge, aan de Vismijnstraat.” Valerie: “Maar die hebben we nu dus opgezegd om hier met de frituur te starten.”

Krukjes aan het raam

Een eigen frituur: voor Jurgen is het een jongensdroom die uitkomt. “Ik heb altijd al frietjes willen bakken. Het is gewoon een leuk, gezellig gegeven. Mensen die om frietjes en een lekkere snack komen zijn bijna altijd welgezind”, klinkt het.

In de zaak, waar nu nog volop gewerkt wordt aan de inrichting, zijn 15 zitplaatsen voorzien, waaronder ook een hoge tafel met krukjes aan het raam. Valerie: “We gaan voor een warm, stijlvol interieur, uitgetekend door Jurgens broer Christoph die interieurarchitect is. En natuurlijk maken we een erezaak van goudgele, dagverse frietjes terwijl we ons ook gaan specialiseren in een variëteit aan lekkere op de plaat gebakken hamburgers.”

(PDV/DC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.