Voormalig restaurantuitbater start broodjeszaak Brød

Xavier DEsmit en Merel wagen de sprong naar een broodjeszaak.© EG
Xavier DEsmit en Merel wagen de sprong naar een broodjeszaak.© EG
Erwin Gabriëls

Xavier Desmit (51) baatte tot voor kort restaurant Het Nieuwe Zilveren Hoofd in Ieper uit, maar gaat nu samen met zijn dochter Merel (22) een nieuwe professionele uitdaging aan. “Vanuit het businesscentrum op Ter Waarde werd de vraag gesteld om hier een broodjeszaak te beginnen”, vertelt Xavier. “Ik zag daar wel een meerwaarde in.”

De chef, die gekend staat voor de betere keuken in Ieper en waar zijn dochter Merel instaat voor de bediening, nam in volle coronatijd de beslissing om samen de sprong te wagen. “Het is een risico, maar eenmaal de horeca opnieuw open mag, beschikken we hier over een schitterende zaak”, vervolgt Xavier. “Voorlopig pakken we uit met verschillende dagverse broodjes, slaatjes, seizoensoepjes en elke week een varia aan chocolade of dessertjes. Daarnaast biedt Brød ontbijten, vergadering- en personeelsfeestjesmanden aan voor zowel business als particulieren. Eens de lockdown achter de rug is, zal ook ’s morgens de zaak op Ter Waarde open zijn voor het grote publiek. Op reservatie zal een ontbijt aangeboden worden en je zal er ook tot 14 uur terecht kunnen voor heerlijke gerechtjes en dessertjes. Brød is toegankelijk voor iedereen.”

Toekomstperspectief

Vader en dochter Desmit hebben allebei een grote kennis van wat echt lekker mag zijn aan een betaalbare en correcte prijs, waar kwaliteit en dagvers bovenaan de lijst staan. “Voorlopig is alles nog takeaway, maar we zijn ervan overtuigd dat de zaak ons na de coronaperiode de ruimte biedt om ons Brødhuis naambekendheid te geven. Later wordt het hier een leuke publieke ruimte waar men gezellig met collega’s zal kunnen genieten in onze loungebar of buiten op het terras. In de toekomst zal het huis ook speciale broden voor thuis aanbieden, net als taartjes en dessertjes en zoveel meer heerlijke producten.”

Brød is voorlopig open van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 14 uur. Brød beschikt ook over een eigen online bestellingsdienst. Info: Ter Waarde 50 in Ieper, www.brød.be en www.brodieper.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.