“Voor babyborrel plaats voor 130 aanwezigen”

Ludovic Catteeuw en echtgenote Karolien Ramon verbouwden het vroegere stationsgebouw om tot feestzaal. (foto LVW)
Ludovic Catteeuw en echtgenote Karolien Ramon verbouwden het vroegere stationsgebouw om tot feestzaal. (foto LVW)
Redactie KW

In feestzaal Wervik Stoasche vindt ook met de nieuwe coronamaatregelen de eerste week van de paasvakantie op afspraak een opendeurweek plaats. “Om effectief aan zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe het is, wat er allemaal aanwezig is, wat er kan en mag”, zeggen eigenaars Ludovic Catteeuw en Karolien Ramon die het geklasseerd gebouw kochten.

Door de aanslepende coronacrisis blijft de horeca en dus ook de feestzalen gesloten. Vorig jaar mochten cafés en restaurants een periode open, maar feestzalen niet. “Alles is al een tijdlang klaar maar we mogen nog niet verhuren”, zegt Ludovic. “De mensen bellen me voor info, maar ze zien het niet met hun eigen ogen. Ik moet dus niks anders doen dan vragen beantwoorden en daar kruipt enorm veel energie in. Ik wil het eens tonen. Vandaar die openingsweek. Volledig coronaproof. Een jaar geleden was de officiële opening voorzien, maar toen viel door corona alles in het water. We hadden eerder al een openingsweek voorzien, maar toen volgde de tweede lockdown.”

Maximum per twee

Op reservatie is Wervik Stoasche per twee personen te bezoeken van paasmaandag 5 april tot en met zondag 11 april. “Om het coronaproof te laten verlopen voorzie ik vier afspraken per uur”, zegt Ludovic. “Wie komt kijken krijgt een waardebon voor zes flessen cava ter waarde van 120 euro voor gebruik tijdens hun feest. Deze actie geldt tot eind volgend jaar. Er zal ook een infobrochure liggen en mijn pa of ik verzorgen een rondleiding. Op zondag wacht er de bezoekers een verrassing.”

Om het coronaproof te houden, voorzie ik vier afspraken per uur

“Voor bijvoorbeeld een babyborrel is er plaats voor pakweg 120 à 130 aanwezigen. Het aantal plaatsen is eigenlijk afhankelijk van boeking tot boeking en de opstelling van de zaal. Is het bijvoorbeeld met een discobar of niet. Een professionele keuken in inox met koelcel, de geklasseerde bar, projectieschermen, een magnifieke geluids- en lichtinstallatie en een terras naast het gebouw maken het evenement compleet. Alle materiaal is ook aanwezig : glazen, tafels, partytafels en stoelen. De mensen zijn vrij van traiteur. De feestzaal is met veel smaak en perfectie ingericht, waarbij enkele historische elementen van het vroegere station bewaard zijn gebleven. Een blikvanger is een deel van een treincoupé eerste klasse uit de jaren ‘20. De mensen mogen daarin zitten en een treinkepie opzetten om een leuke foto te nemen.”

“Naast verhuren zal ik ook af en toe zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld een ontbijt of in juli of augustus een brunch, samen met een traiteur. Er is interesse voor boekingen tijdens de week. Bijvoorbeeld van bedrijven. Deelnemers aan een meeting of studiedag kunnen met de trein komen. Dat is een enorm voordeel. Men moet geen parking zoeken.”

Communies

Ludovic Catteeuw en Karolien Ramon kochten het gewezen station in april 2019. Samen baten ze in Marke de ambachtelijke bakkerij Luka uit. Ludovic groeide op in Menen, Karolien in de Ooststraat in Wervik. Het was maandenlang een komen en gaan van verschillende aannemers. Nu is alles klaar. “We hopen er met Wervik Stoasche wat van te maken”, zegt de warme bakker. “Het voormalig station is een gebouw dat iedereen in Wervik kent. In dat gebouw is er voor veel mensen ook veel nostalgie aanwezig. Mensen die op weg naar school of hun werk in de publiekszaal zaten te wachten op hun trein.”

Door corona zijn de communies verplaatst naar september en oktober. “Er zal dan meer kans op minder goed weer zijn. Daardoor gaan de mensen het misschien niet vieren in hun tuin en uitkijken naar een feestzaal”, zegt Ludovic. “We hebben al reservaties voor de eerste en plechtige communies.”

Reserveren voor de openingsweek kan via de Facebookpagina, de website (www.wervik-stoasche.be) of 0496 79 82 12.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.