Volkscafé ’t Verschil opent de deuren in Oostende

Claudine, Peter, Aaron, Joyce en Raymonde zullen samen de nieuwe kroeg 't Verschil openhouden, meteen het eerste project van 'The Troubledesk',een consutancy- en eventbureau. FOTO PETER MAENHOUDT©Peter MAENHOUDT
Claudine, Peter, Aaron, Joyce en Raymonde zullen samen de nieuwe kroeg 't Verschil openhouden, meteen het eerste project van 'The Troubledesk',een consutancy- en eventbureau. FOTO PETER MAENHOUDT©Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Er verdwijnen meer en meer volkscafés, maar deze week komt er ook eentje bij. In de Dr. Eduard Moreauxlaan opent zaterdag ’t Verschil, een bruine kroeg gerund door Aaron Ooms en Peter Desnerck.

Op zaterdag 12 juni opent in de Dr. Eduard Moreauxlaan 101 ’t Verschil. In het pand was voordien de Rode Kaars en de Tivoli gevestigd. “We openen deze zaak met The Troubledesk, het consultancy- en eventbureau dat Peter Desnerck en ik samen uit de grond stampten”, vertelt zaakvoerder Aaron Ooms.

Voordien was er al een zaak in ’t Verschil gevestigd, maar toch werd het pand helemaal opgeknapt. “We richtten een nieuwe vergaderzaal in, waar we zorgden voor trendy accenten. Toch bewaarden we hier en daar ook originele elementen van de zaak. We zijn een bruine kroeg, maar dan hip”, lacht Aaron. “We hebben lang getwijfeld om ’t Verschil te openen door de coronacrisis, er komt tenslotte heel wat bij kijken. We stootten uiteindelijk op dit pand en besloten er voor te gaan.”

Voor iedereen

“We zetten onze deuren open voor iedereen”, gaat Aaron verder. “We vinden het heel belangrijk dat we een plek hebben in de Vuurtorenwijk. Binnenkort gaan er hier twee cafés onder de sloophamer, de Jean Bart en het Zeemanshuis, een verlies voor de wijk. Bij ons is iedereen welkom: om een pintje te drinken, de krant te lezen, te kaarten, sport te volgen op groot scherm… Verenigingen kunnen ook de vergaderzaal gebruiken.”

Die vergaderzaal zal ook gebruikt worden door Vooruit Oostende. De socialistische partij vindt er ook meteen hun vaste stek. “Klopt, maar je hoeft geen lidkaart te hebben om naar het café te komen, zeker niet. Iedereen die een vraag voor Vooruit Oostende heeft, kan hier wel telkens terecht aan onze toog. We bezorgen dit dan aan hen. Maar we openen dit café niet met Vooruit, maar als ondernemers. Een extra volkscafé voor de Vuurtorenwijk, dat is een absolute meerwaarde”, klinkt het tot slot. ’t Verschil is open van woensdag tot en met zondag, in de week vanaf 11 uur en in het weekend vanaf 10 uur.

(GLO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten