Vincent Vandamme opent Italiaanse traiteurzaak Cucina per Tutti in Brugse rand

Vincent Vandamme in zijn nieuwe zaak Cucina per Tutti. (foto SR)
Vincent Vandamme in zijn nieuwe zaak Cucina per Tutti. (foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Aan de Maalsesteenweg in Sint-Kruis is de 45-jarige Vincent Vandamme uit Knokke-Heist gestart met zijn Cucina per Tutti. De traiteurszaak gespecialiseerd in Italiaanse gastronomie is gevestigd in het vroegere pand van de fietsenhandel Fiets, in het gedeelte tussen de Assebroeklaan en de Fortuinstraat.

Vincent Vandamme kan bogen op 20 jaar ervaring. In Knokke runde hij een gelijkaardige zaak. Hij was op zoek naar een pand en liet eerst zijn oog vallen op het centrum en pas later op Sint-Kruis. Door toedoen van vrienden koos hij dan toch voor de drukke Maalsesteenweg, met heel wat passage en parking voor de deur.

16 soorten pasta

“Vijf dagen per week, van dinsdag tot en met zaterdag sta ik al van drie uur ‘s morgens in de zaak om alles vers te bereiden, want alles wordt hier nog klaargemaakt met de authentieke Italiaanse producten. Ik heb dagelijks een 16-tal verse pastasoorten, van de alombekende tot weinig voorkomende soorten. Verder vind je bij mij verse pizza, ossobuco, de gevulde courgette of aubergine, tal van Italiaanse charcuteriesoorten, limoncello, olijfolie en een gamma aan Italiaanse wijnen.”

Zijn keuze voor Sint-Kruis beklaagt Vandamme zich niet. “Gelukkig heb ik gekozen voor Sint-Kruis! Ik kende een bijzonder goede start. De eerste dagen kwamen al heel wat vrienden en klanten van Knokke langs en nu leren ook de Sint-Kruisnaars de zaak beter kennen.”

Cucina per Tutti is open van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier