Van pasta naar frieten: Matthias (34) ruilt Zuid-West-Vlaanderen in voor het zonnige Tenerife

Matthias Callens bij zijn nieuwe frituur in Tenerife, die dit weekend de deuren zal openen.
Phebe Somers

Tot voor kort baatte Matthias Callens (34) uit Bavikhove drie vestigingen van Pasta Del Pigro uit in Lauwe, Waregem en Harelbeke. De lokroep van het warme weer was echter te groot, dus besloot de jonge ondernemer om enkele weken geleden een enkeltje te kopen richting Tenerife. Daar zal hij dit weekend op een toeristische locatie een Belgische frituur, genaamd ‘Chips Punto Be’ openen, op vijftig meter van de zee.

Het plan kwam tot stand door een telefoontje van een vriendin die daar aan jaren woont en werkt in de immobiliën. De frituur was in Nederlandse handen en aan een interessante prijs over te nemen. “De vraag naar echte Belgische frieten is daar groot”, klinkt het.

Vol goesting liet Matthias de pasta’s achter zich en leerde hij de regels van de kunst van het frietbakken, dankzij Mike Huyse van Frituur Natuur in Marke.

Gezocht: nieuwe eigenaar in Harelbeke

De pastabars in Waregem en Lauwe heeft Matthias in vertrouwde handen kunnen achterlaten, respectievelijk bij zijn broer Ruben en vennoot Kelly, zij kocht ook zijn 62 pastarecepten over. Voor de zaak in Harelbeke is nog geen overnamekandidaat gevonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier