Van laborante tot passievolle bakprinses van TartEclair

Lindsey Christiaens.© TVK
Lindsey Christiaens.© TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Lindsey Christiaens (33) uit Kortrijk begon onlangs met haar eigen culinaire zaak. Ze verkoopt diverse gebakjes, taartjes en koekjes, inclusief gluten-, lactose- en suikervrije creaties.

Als echtgenote en mama van twee kinderen besloot Lindsey om haar job als laborante op te zeggen en volop te gaan voor haar passie: koken en bakken. “Mijn hart en mijn ziel verwerk ik in mijn gerechten en dat is voor mij belangrijk. Ik wil dat de mensen proeven dat alles met liefde gemaakt is”, verduidelijkt ze.

Lindsey refereert daarvoor naar haar kindertijd. “Ik herinner me nog goed hoe het vroeger bij ons thuis was. Hoe ik als klein meisje bij mijn mama in de keuken op de gootsteen zat en met grote ogen stond te kijken naar wat ze allemaal aan het doen was. De keuken was echt het middelpunt van het huis. Vandaag de dag is ook mijn eigen keuken zo: open en verwelkomend, het bruisende centrum van de woning.”

Geen roet in het eten

Nu iedereen in coronatijden aan het bakken is geslagen, was het natuurlijk een uitdaging voor Lindsey om zich te onderscheiden. Net toen ze haar job als laborante opgaf, begon de coronacrisis. Het werd dus vooral ontdekken en zoeken. “Aangezien mijn aanbod zich in eerste instantie vooral op groepen richt, gooit corona natuurlijk roet in het eten, maar het is helemaal niet moeilijk om er het positieve in te zien. Nu kan ik mij immers op een rustig tempo volledig inwerken in mijn project en zo mijn zaak op een goede manier uitbouwen.”

Taart en eclair

Ze kijkt met een positief gevoel naar de toekomst. “Mensen lijken toch benieuwd naar meer en zijn nieuwsgierig naar mijn aanbod. Er wordt een glimlach op hun gezicht getoverd. Ik bekeerde zelfs al iemand die kaneel niet lekker vond tot een liefhebber.”

TartEclair is trouwens een mix van taart en eclair. “De hoofdletter E verbindt de twee producten met elkaar en daar wil ik ook mijn hoofdproducten van maken”, besluit Lindsey.

(TVK)

Info: www.facebook.com/tartEclair

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.