https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Van Bulck Brasserie in Upstairs Hotel uit Oostende op Flanders Food Festival: “Bijna uitsluitend bioproducten”

Denis Renty van de Van Bulck Brasserie in Hotel Upstairs met zijn chef-kok Ayoub Oucham (foto ML)
Redactie KW

Met het Flanders Food Festival trekt Vlaanderen de horeca-activiteiten weer op gang. Nog tot 14 november zet de culinaire sector zichzelf weer op de (menu)kaart. In Oostende presenteert zaakvoerder Denis Renty van de Van Bulck Brasserie zich samen met zijn chef-kok Ayoub Oucham als enige deelnemer aan het festival in onze stad.

Van Bulck Brasserie, die onderdak vindt in Hotel Upstairs in de Hertstraat 15, was pas open toen corona het uitgangsleven verlamde. “Daarom zijn we ook blij met dit culinair initiatief van Toerisme Vlaanderen”, zegt Denis. “We hebben meteen ons project ingediend en het door ons voorgestelde menu met uitsluitend biologische producten en ingrediënten van kleinschalige producenten uit West-Vlaanderen werd zonder restricties aanvaard.”

Dat beaamt ook chef-kok Ayoub Oucham met meer dan 30 jaar ervaring in de horecawereld: “Ik heb persoonlijk al onze leveranciers bezocht om ter plaatse te verifiëren hoe hun productie verliep en om de producten op kwaliteit te proeven.”

Biobieren

Zelf stamt Denis uit de hotel- en restaurantwereld. “Mijn moeder, Liesbeth Van Bulck, groeide, als petekind van een bekende brouwer uit Watou, op tussen het bier. Zelf heeft ze 40 jaar lang hostellerie Renty in Middelkerke uitgebaat waar haar kwaliteiten als chef-kok én sommelier sterk werden geapprecieerd.”

Zelf runde Denis lang vanuit Groot-Brittannië een ex- en importhandel van onder andere Belgische delicatessen richting het Verenigd Koninkrijk. Samen met zijn broer Maxim en de brouwmeester van Limburgse brouwerij Anders startte hij in 2014 de productie en distributie op van een biologisch bier onder het label Van Bulck.

“Onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen met uitsluitend gecertificeerde biologische ingrediënten en voldoen aan de vereiste normen om het Europese biolabel te mogen dragen. Voor corona waren zowel Engeland als China onze belangrijkste afnemers. Nu verdelen we onze diverse types bieren vooral in Spanje, Scandinavië en Frankrijk. In Anderlecht runnen we het distributiecentrum voor ons land en hebben ook een webshop.”

Flanders Food Festival

Niet te verwonderen dus dat hun Flanders Food Festival-menu ook twee van de eigen gebrouwen biobieren op de kaart heeft staan. Binnen het F. F. F.-concept organiseert zaakvoerder Denis Renty ook iedere zaterdag een jazz-optreden met Yasmin Martini en zijn er ook kunstexpo’s met lokale en internationale artiesten. “Daarvoor kunnen we beschikken over de loungebar met podium van het hotel Upstairs.” Het Flanders food Festival loopt nog tot 14 november.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.