Urbancafé Lippensgoed in Beernem pakt uit met ‘hip en positief’ terras: bestellen én betalen via QR-code

We zien Robbe Ceunis, Mathilde Bauwens, Annemarie Van Meulebrouck, Johan Deman.© AVH
We zien Robbe Ceunis, Mathilde Bauwens, Annemarie Van Meulebrouck, Johan Deman.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Midden in het provinciedomein Bulskampveld in Beernem opent het Urbancafé Lippensgoed morgen het terras. Met een buitenbar, barbecue, tentoverkapping en gezellige sfeerelementen hopen de uitbaters op mooi weer. “Want slecht weer zou voor ons een extra klap zijn”, klinkt het.

De nieuwe zaakvoerders openden de horecazaak in het provinciedomein nog geen jaar geleden. Toen in het najaar opnieuw een lockdown werd aangekondigd bleven de uitbaters niet bij de pakken zitten.

Tentoverkapping

“We zijn meteen gestart met takeaway, waaronder gerechten die we op onze buitenbarbecue klaarmaken. Bij mooi weer was het hier soms druk. Anderzijds hebben we net voor de lockdown nog een nieuwe tentoverkapping gekocht, die waaide tijdens de storm helemaal kapot. Onze nieuwe tent is net geïnstalleerd, gelukkig bleven we tijdens de storm van deze week gespaard van extra problemen”, vertelt Annemarie Van Meulebrouck. “Ik heb ’s nachts veel op de camera gekeken of hij nog heel was”, lacht ze.

Met dit QR-systeem hopen we de drukte dit weekend goed aan te pakken

Samen met Johan Deman, Robbe Ceunis en Mathilde Bauwens houdt Van Meulebrouck ook de horecazaak in Het Zwin in Knokke open. In beide zaken zijn ze helemaal voorbereid op mogelijke extra versoepelingen. “Hier in Beernem zullen de klanten kunnen bestellen én betalen via een QR-code. Hun bestelling wordt snel daarna bij hen aan tafel gebracht. Op die manier hopen we de absolute drukte die hier op zaterdag en zondag tussen 15 en 18 uur ontstaat, aan te pakken”, legt Johan Deman uit.

Jong en oud

Hun horecazaak wil jong en oud bereiken. Een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils, helpt daarbij: “We hebben een bistrokaart met een grill, maar evenzeer leuke tapas. Als je hier wandelt, kan je bij ons iets drinken. Stel dat je nadien vrienden tegenkomt, kan je hier nog iets drinken. Ook om wat te eten kan men bij ons terecht. We willen het hip en positief houden, iedereen heeft daar nood aan. Daarnaast zijn ook ouderen die een kopje koffie willen drinken, hier meer dan welkom.”

Op de kaart zijn ook hedendaagse veggie- en vegangerechten terug te vinden. Daarnaast werken Deman en zijn team met een eventmanager die op specifieke thema’s zal inspelen. Met het EK zullen we wellicht een groot scherm plaatsen. Daarnaast werkt de eventmanager ook volgens seizoensthema’s, maar allemaal dicht bij de natuur. We werken dagvers en met kruiden uit de eigen tuin. Onze locatie leent zich daar natuurlijk goed toe”, lacht de uitbater.

Openingsuren

In de vakanties is het Urbancafé Lippensgoed dagelijks open van 11 tot 18 uur, in het weekend blijft de zaak open tot 21 uur. Buiten de vakanties is de zaak op maandag gesloten.