Unieke samenwerking tussen wijnhandelaar en chef-kok: Kjell en Stefaan slaan de handen in elkaar voor ‘Wine & Dine’

Kjell en Stefaan zijn allebei Bourgondiërs. Er was dan ook al snel een klik. © (Foto WVH)
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Vrijdagavond kun je genieten van zeven wijnen en bijpassende gerechtjes, geselecteerd door wijnhandelaar Kjell Deblieck (28) van Vinifera en chef-kok Stefaan Vertongen (42) van Leon Events. Samen met enkele Spaanse wijnboeren willen zij zo alvast wat culinaire inspiratie geven voor de komende feestdagen.

Kjell en Stefaan leerden elkaar twee jaar geleden kennen op de Proevertjesmarkt in Leisele. “Wij zaten hier op dat moment nog volop in de verbouwingswerken, maar we hadden toen al het idee opgevat dat we wilden samenwerken met lokale zelfstandigen. Met Kjell was er meteen een klik, dus vonden we elkaar snel voor deze eerste editie van ‘Wine & Dine’, die vrijdagavond bij ons in de feestzaal plaatsvindt”, zegt Stefaan.

Natuurlijke wijnen

Daarvoor selecteerde Kjell zeven topwijnen uit zijn shop, Vinifera in Watou. “Het gaat om één cava, drie witte en drie rode wijnen. De rode draad is dat het om pure, natuurlijke wijnen gaat. Ik nodigde drie bevriende Spaanse wijnboeren uit om daarover hun uitleg te geven en zo wat extra beleving te brengen, al moet er ondertussen één van hen helaas verstek geven door een positieve coronatest”, vertelt hij.

Passende gerechtjes

Stefaan van zijn kant vult die wijnen aan met drie passende hapjes en zes gerechtjes, om die zo naar een nog hoger niveau te tillen. “Een leuke uitdaging, waarvoor wij samen al een kleine proeverij deden. Voor die aanvulling ik kan bogen op mijn ervaring in onze vorige zaak: gastronomisch restaurant ‘De Abdijpoort’ in Wevelgem. Ook daar startten we altijd met de wijnen, om daar dan de menu rond te bouwen.”

Reserveren

Alvast een goeie tip voor de komende eindejaarsfeesten, en vrijdagavond krijg je nog meer inspiratie op je bord. “Alle voorgestelde wijnen kunnen dan al worden aangekocht en sowieso laten we de gasten met dit event ook kennismaken met de beide zaken. Wie wil blijven overnachten, kan dat zelfs in onze B&B Leonie”, klinkt het nog.

‘Wine & Dine’ vindt plaats onder de geldende coronamaatregelen. Tickets kosten 85 euro all-in en kunnen nog tot donderdag telefonisch of per mail gereserveerd worden. Meer info vind je op www.viniferashop.be en www.leon-leonie.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.