Uitbaters restaurant Moeder Jeanne starten in Oostrozebeke met nieuw concept Lots

Ann Denys en Thierry Verschueren zijn gestopt met Moeder Jeanne en openen straks Lots.© foto PJW
Ann Denys en Thierry Verschueren zijn gestopt met Moeder Jeanne en openen straks Lots.© foto PJW
Redactie KW

Het voorbije weekend viel na 25 jaar het doek over het bekende restaurant Moeder Jeanne in de Stationsstraat in Waregem. Uitbaters Thierry Verschueren (50) en Ann Denys (51) blijven echter niet stilzitten en openen later dit jaar in hun thuisgemeente Oostrozebeke de nieuwe zaak Lots.

Moeder Jeanne was een kwarteeuw lang een vaste waarde in Waregem, maar Thierry en Ann vonden het tijd voor een nieuw horeca-avontuur. “We hebben onze trouwe klanten dit weekend nog een takeaway-afscheidsmenu kunnen geven”, vertelt het koppel. “Daar hadden we een gratis flesje wijn bijgestopt waar al het logo en naam van onze nieuwe zaak in Oostrozebeke op staat. We vonden het tijd voor iets nieuws. De naam Lots verwijst niet alleen naar onze dochter Lot, maar ook naar ‘lots’ in het Engels, wat ‘veel’ wil zeggen. We willen er zowel met producten uit eigen streek werken als de wereldkeuken verkennen, van mediterraanse tot Indische gerechten. Het grote verschil is dat wij voortaan alles in banen leiden en niet meer met vast personeel werken. We gaan dan ook van 100 couverts bij Moeder Jeanne naar 30 couverts in Lots.”

Kleinschaliger

Die kleinschaligheid wordt volgens Thierry en Ann één van de troeven van hun nieuwe zaak, die een pand in de Wielsbekestraat zou openen. “Het pand bevindt zich vlak tegenover de kerk en aan de achterkant bevindt zich de Groene Long. Klanten zullen daar op een terras in een groen kader van hun eten kunnen genieten”, zegt Thierry. “Voor ons is het fijn dit in onze thuisgemeente te kunnen doen. We wonen op een steenworp van onze nieuwe zaak. Niet de Gault & Millau of Michelingids wordt het streefdoel, maar wel er meer plezier uithalen en meer tijd hebben om nog mooiere gerechten op de borden van onze klanten te kunnen toveren.”

Het koppel zou graag in juni van start gaan. “Maar dat hangt natuurlijk af van de coronamaatregelen”, vertelt Thierry. “Nu zijn er ook nog wegenwerken in het kader van de dorpskernvernieuwing bezig, maar kort na de zomer moeten die afgerond zijn.” (vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.