Uitbater Place2Party hoopvol: “Van zodra we mogen, geven we er weer een lap op”

(archief JS)
Redactie KW

Bij discotheek Place2Party in Torhout hadden ze de nieuwe sluiting van het nachtleven, zoals vrijdag beslist door het Overlegcomité, zien aankomen. “Wij hebben geen grote bestelling sneltests gedaan, maar namen ze per week af. Gelukkig maar, zo blijkt nu”, zegt uitbater Lorenzo Charle.

In de discotheek in de Roeselaarseweg in Torhout namen ze sinds de heropening van het nachtleven in augustus geen enkel risico. Ze richtten er een heuse teststraat in, een systeem dat bedacht werd door een eigen IT’er. Wie met de auto kwam, kreeg een gratis sneltest. Na hoogstens vijftien minuten kregen de klanten het resultaat van die test te horen en konden ze ofwel gaan feesten ofwel naar huis. “Het systeem is zeer vlot verlopen, met respect voor de privacy. Uiteindelijk hebben grote discotheken als The Villa of Carré ons systeem overgenomen. Het is jammer dat we ondanks al die inspanningen nu toch opnieuw dicht moeten”, zegt uitbater Lorenzo Charle.

Minstens drie weken zal er nu niet kunnen gefeest worden in Place2Party. “We hebben nog ongeveer 400 sneltests over. Dat is niet zoveel. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet in één keer een grote bestelling te doen maar om elke week een bepaalde hoeveelheid af te nemen. We wisten dat er wellicht weer een sluiting zat aan te komen. Nu is dat ook beslist. Veel kunnen we daar niet aan doen”, klinkt het. Voorlopig gelden de maatregelen voor het nachtleven voor drie weken. Op 15 december worden ze geëvalueerd. “Van zodra we weer open kunnen, zullen we er een lap op geven. Het zou jammer zijn mochten we voor de tweede keer op rij oudjaar moeten missen. Dat is de beste avond van het jaar voor ons”, zegt Lorenzo Charle.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.