https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Trendy Mr.PandaBar opent de deuren in Knokke-Heist

© gf
Nancy Boerjan

Knokke-Heist heeft er sinds zondag 12 september een gloednieuwe bar bij. De Mr.PandaBar aan het Alfred Verweeplein zorgt er voortaan voor een mix van nonchalante luxe, special events en kunst. De komende maanden stelt onder meer Nicolas Van Damme, zoon van de bekende actiefilmheld Jean-Claude, er enkele werken tentoon.

De Mr.PandaBar in Knokke-Heist is meteen de allereerste in een groter geheel, Mr.PandaWorld, een concept waarbij in de toekomst nog verschillende platformen gepresenteerd zullen worden, in verschillende grootsteden, zoals een beachbar en een festival.

“Het initiatief komt uit de koker van de mysterieuze – en fictieve – Mr. P. Fitzgerald”, licht zaakvoerder Dennis De Rouck die sinds een half jaar in de badstad woont, toe. Hij startte eerder mee nachtclub Roxy Antwerp op. “Maar hier beginnen we met een gezellige, rustige bar, waar je ook iets kunt eten en waar regelmatig thema-avonden zullen worden opgezet.”

Kunst

Voor het interieur vond hij inspiratie in de stijl van de jaren twintig tot veertig van vorige eeuw, en de Amerikaanse drooglegging. De komende maanden kun je er werken bewonderen van Nicolas Van Damme en Raphaël Vanderhaegen, alias Xpose Artist. Van Damme – artiestennaam Vlad – maakte zijn debuut vier jaar geleden als graffitiartiest in de straten van Oregon en zette zijn carrière voort in Los Angeles.

Hij exposeerde ook al in het luxueuze Meridian Hotel in Hongkong. Zijn belangstelling voor skaten bracht hem in contact met het Knokse skatefenomeen en sinds een paar jaar ook kunstliefhebber en ondernemer Jeremy Kesler. De twee trekken sindsdien vaak met elkaar op, en engageren zich ertoe om om de twee maanden werk van nieuwe kunstenaars in de bar tentoon te stellen.

Van Damme

Van Damme komt af en toe nog wel eens op bezoek bij zijn grootouders die sinds jaren in Knokke-Heist wonen, maar zijn leven speelt zich wereldwijd af. “Momenteel ben ik vaak in Brussel in de aanloop naar een film die ik daar begin volgend jaar, samen met mijn broer, draai”, vertelt hij.

Geen actiefilm, naar verluidt. “Maar ik maak ook enorm graag kunst. Het zijn door popart geïnspireerde schilderijen en beeldhouwwerken, de typisch cartoonstijl van de jaren dertig is nooit ver af.” Xpose Artist gebruikt enkel een penseel om populaire figuren als Bugs Bunny en Popeye op canvas tot leven te brengen; ook zijn schilderijen worden beïnvloed door popart, streetart en graffiti. Enkele van hun werken zijn ook te zien in kunstgalerij L’art Maniac van Sigurd Tanghe op de Zeedijk in Knokke-Heist.

(NB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.