https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tom Verhaeghe (34) neemt hotel-restaurant Swaenenburg over

Tom Verhaeghe voor het imposante Swaenenburg dat zijn eerste eigen uitbating wordt.© foto CLY
Tom Verhaeghe voor het imposante Swaenenburg dat zijn eerste eigen uitbating wordt.© foto CLY
Redactie KW

Hotel-restaurant Swaenenburg in de Ingelmunstersteenweg in Oostrozebeke moest tijdens de voorbije coronamaanden op zoek naar een nieuwe uitbater en heeft die nu gevonden. Chef-kok Tom Verhaeghe (34) neemt de zaak over. “Ik ben van plan om er een succesverhaal van te maken”, aldus de Menenaar met roots in Ingelmunster.

Hotel-restaurant Swaenenburg is zeker geen onbekend terrein voor Tom Verhaeghe. De 34-jarige Menenaar liep er als jonge snaak stage in de keuken. “Voor mij is de cirkel nu rond”, aldus de ex-Ingelmunsternaar, die getrouwd is met Tiffany Pieters en papa is van Hanne en Quinten. Hij volgde zijn koksopleiding in Brugge en sinds zijn 14de kende hij enkel de keuken als werkplaats.

“Ik werkte op verschillende plaatsen en mocht onder andere stage lopen in Swaenenburg bij de toenmalige uitbaters Johan en Carine Mullebrouck. Mijn laatste werkgever was Kasteel Breivelde in Zottegem. Het spreekt voor zich dat ik een gat in de lucht sprong toen Rik Vandecasteele, de eigenaar van Swaenenburg, op de proppen kwam met deze enorme kans. Voor mij gaat nu echt een droom in vervulling.”

“Ik ben van plan om hier mijn levenswerk van te maken”

Van zodra de overheid groen licht geeft om de horeca volledig te heropenen, gaat Tom Verhaeghe met heel veel enthousiasme aan de slag om van Swaenenburg een trekpleister te maken. “Ik zat thuis door corona, waardoor dit aanbod echt uit de hemel kwam vallen. Het wordt mijn allereerste eigen uitbating. Het is wel een job met heel veel verantwoordelijkheid als chef-kok, uitbater en zaakvoerder. Ik ben echt van plan om er mijn levenswerk van te maken. Ik ben eigenaar Rik echt dankbaar dat hij mij zoveel vertrouwen geeft. Het is een man met ervaring die mij ook vooruit zal helpen met veel goede raad.”

Franse keuken

“Hoe ik de zaken ga aanpakken? Ik hebben een degelijk uitgebouwde website gelanceerd, je zal ook online kunnen reserveren en we voorzien cadeaubonnen. Vanzelfsprekend blijft Swaenenburg een locatie waar plaats is voor familiefeesten, jubilea, babyborrels of bedrijfsevents en seminaries. In de eerste plaats wil ik samen met mijn team van Swaenenburg een restaurant maken waar mensen graag komen. Vooral voor de lekkere en eerlijke keuken met klassieke Franse gerechten in een modern jasje, zonder al te veel poespas. Verder draag ik gastvrijheid hoog in het vaandel. Mensen moeten zich hier thuis voelen. Samen met zaalverantwoordelijke Rahel wil ik Swaenenburg opnieuw op de kaart zetten. Met het privéterras, de gratis ruime parking en de overnachtingsmogelijkheden is Swaenenburg immers de ideale locatie voor verzorgde evenementen. Bovendien wil ik Swaenenburg laagdrempelig houden, zodat iedereen er terecht kan.”

Het restaurant is op maandag, dinsdag en zondag ’s middags open van 11.30 tot 14 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het restaurant ook ’s avonds open van 17.30 tot 21 uur. Woensdag is de sluitingsdag. (CLY)

Info op www.swaenenburg.be of via 0468 05 89 90.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten