Thuisverpleegkundige Ilse versterkt traiteurzaak: “Onze zaak is een blijver, ook na deze coronacrisis”

Ilse Goubert versterkt het team van Peter Vanlandeghem en Galliano Delem. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Ilse Goubert versterkt het team van Peter Vanlandeghem en Galliano Delem. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Peter Vanlandeghem (45) en Galliano Delem (20) namen eerder dit jaar een bestaande traiteurzaak over en verwelkomen nu Ilse Goubert (47) uit Torhout in hun zaak.

“We hadden tot begin dit jaar al een vijftal jaar een restaurant in Oostende”, vertelt Peter Vanlandeghem met een Oost-Vlaams accent. “Net zoals onze collega-restauranthouders moesten we door corona noodgedwongen ‘Bistro Pepe’s’ aan de Vindictivelaan sluiten.”

“Plots vielen we van een ritme van 16 uur werken per dag terug naar bijna niets. Twee weken konden we ons nog bezighouden met een grondige kuisbeurt en met het uitvoeren van een aantal karweitjes, maar uiteindelijk stapten we resoluut over op het aan huis brengen van zelfgemaakte dagschotels.”

Plots gingen we van 16 uur werken per dag naar bijna niets

Dit bleek aan te slaan. Nog altijd levert het restaurant elke dag van de week, tot zondag toe, dagschotels. Niet alleen in Groot-Ichtegem, maar ook in Kortemark, Koekelare, Oostende en zelfs Bredene. “Onze zaak is een blijver, ook na corona. Daar ben ik van overtuigd”, aldus Peter. “Onze klanten gaan na de coronacrisis niet massaal op restaurant gaan. Een tijdje geleden hebben we zelfs ons restaurant overgelaten en focussen we nu op wat we uitgebouwd hebben tot een heuse traiteurzaak. We hebben op onze beurt nu de bestaande traiteurzaak Gloss uit Wervik overgenomen. Klanten uit die regio hebben we niet, maar we hebben wel hun Facebookaccount en website overgenomen. Dat heeft het voordeel dat klanten kunnen bestellen via die bestaande site. Onze troef is dat alles vers bereid wordt, ook op maat van de klant. Zo kunnen we zoutloze gerechten aanbieden en dagmenu’s aanpassen. We leveren ook schotels voor feestjes.”

Gezonde voeding

“Sinds kort ben ik mee in de traiteurzaak gestapt”, vult Ilse Goubert aan. “Ik ben zelfstandig thuisverpleegkundige en merk dat heel wat ouderen niet alle dagen gezonde voeding krijgen. De stap naar gezonde en betere voeding ligt dus in het verlengde van mijn werk.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten