Thuis-actrice Simonne klinkt op opening zomerbar Madam

Marleen Merckx hielp een tweetal uur bestellen in de zomerbar.© HV
Marleen Merckx hielp een tweetal uur bestellen in de zomerbar.© HV
Redactie KW

De tweede zomer op rij verwelkomt Nico Vanoost in zijn klank- en lichtbedrijf VN-Produkties streekgenoten. In pop-upbar Madam is het gezellig zomers toeven, zo was ook Thuis-actrice Marleen Merckx het eens. Voldoende coronaveilig kan ook een beperkt publiek er de Rode Duivels toejuichen.

Met mondmasker en best nog onwennig kwamen aardig wat gasten afgezakt naar Schatting 44 in Zedelgem. De binnenbar houdt het midden tussen een grote huiskamer en een bruine kroeg met gedempt licht. Van de 200 zitplaatsen in de tuin van Bar Madam waren er de eerste avond maar weinig leeg.

“Strand- en caféstoelen hebben we buiten met de nodige afstand telkens per vier opgesteld. Binnen voorzien we in ons antiek decor 80 zitplaatsen aan de tafeltjes. Die komen bij regenweer goed van pas, maar ook als het ’s avonds te kil wordt”, legt Nico uit. Bar Madam is geopend in juni, juli en augustus op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur.

Inspiratie voor de naam ‘Bar Madam’ vond Nico bij de Eén-reeks Thuis. “Als we nu eens een barvrouw uit Thuis zouden kunnen strikken voor onze toog”, zo dacht en kreeg hij ondernemend voor elkaar. Verwonderde blikken alom toen de gasten in de avondzon charmant bediend werden door een bekend tv-gezicht: Thuis-actrice Marleen Merckx, beter gekend als Simonne Backx.

Ervaring in de horeca

“Via mijn theatergezelschap Paljas was ik er voor gewonnen om de gelijknamige bar in Zedelgem officieel te openen. Zoals in mijn rol in de Bar Madam in Thuis serveer ik hier een uur of twee de klanten. Ervaring heb ik zeker wel: in mijn jongere jaren heb ik héél veel in de horeca besteld. Ik ben ook al volledig gevaccineerd, maar blijf nog steeds voorzichtig. Een goede vriendin van me verloor haar man door het virus. Daar sta ik toch echt bij stil.”

Met het EK voetbal in de startblokken kunnen 250 supporters alle Rode Duivels-matchen in de tuin op groot scherm volgen. Al zeker op 12, 17 en 21 juni nodigt de bar vanaf 19 uur uit om zittend ons nationaal elftal naar de overwinning te juichen. Extra ruimte vond Nico daarvoor in het aanpalend weiland. “Naast het EK brainstormen we volop om met meer thema-avonden of optredens uit te pakken. Daarover pas meer als de versoepelingen vanaf 1 juli van kracht zullen worden. We willen onze bar zo coronaproof mogelijk laten verlopen”, benadrukt organisator Nico.

(HV)

Info: Instagram: popupbarmadam – Facebook: Pop-Up Bar Madam

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.