Terrassen mogen opnieuw worden uitgebreid in Nieuwpoort

CD&V-gemeenteraadslid Maarten Claeys. (foto IV) © IV
Redactie KW

Tijdens de online bijeenkomst van de Nieuwpoortse gemeenteraad stelde Maarten Claeys (CD&V) de vraag aan burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) hoe het zat met de uitbreiding van de terrassen. “De burgemeester bevestigde mij dat de terrassen op de zeedijk opnieuw uitgebreid mogen worden”, zegt Claeys.

“De steunmaatregel kwam er voor de horeca in het begin van de coronacrisis en kon op heel wat bijval rekenen. Zo zal men de terrassen zelfs kunnen laten staan tot na de kerstvakantie, liet de burgemeester me weten”, aldus het gemeenteraadslid.

Belangrijk voor zowel de horeca-uitbaters als voor de mensen die tewerkgesteld zijn in de horeca, meent Claeys.

“Het is een feit dat er meer en meer mensen tijdens de kerstvakantie naar Nieuwpoort komen. Met een uitbreiding zullen zowel de uitbaters van de horecazaken als de mensen die er werken een stabieler jaarinkomen hebben. Laten we vooral niet vergeten dat tijdens de coronacrisis heel wat mensen sterk verminderde inkomsten hadden. Dit kan enigszins helpen om te compenseren.”

Om die verliezen te compenseren stelde het stadsbestuur in 2020 al voor om de horecazaken de mogelijkheid te geven om de terrassen uit te breiden. De uitbreiding van de terrassen gaf de horeca extra ademruimte zonder dat er een ingewikkeld subsidiesysteem opgezet diende te worden.

Blijven aanmoedigen

Ook schepen Ann Gheeraert (CD&V) is blij met de beslissing.

“De uitbreiding zorgde ook voor meer gezelligheid, vandaar ook de vraag van de Lokaal Economische Raad en Horeca Nieuwpoort om de regeling te behouden. Het leek ons dan ook logisch om de uitbreiding te handhaven. Ik ben heel tevreden dat ik hier de steun van de burgemeester en mijn collega’s heb verkregen, want mensen die jobs creëren en zorgen voor sfeer en gezelligheid moet je blijven aanmoedigen. De terrasuitbreiding is daarvan een mooi voorbeeld.”

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier