Terras van Kapittel verwelkomt achteraan Zomerbar Peloese: “Voorzien twee schermen voor EK”

Gregory Volcke en Klaas Vandersyppe zijn in volle voorbereiding voor de opbouw van het terras in de tuin.© (Foto LVW)
Gregory Volcke en Klaas Vandersyppe zijn in volle voorbereiding voor de opbouw van het terras in de tuin.© (Foto LVW)
Redactie KW

Bistro-feestzaal Kapittel in de Ooievaarsstraat pakt vanaf dit weekend uit met zomerbar Peloese, die garant staat voor zomerse muziek, frisse cocktails, food en fun. Peloese komt achteraan, waar vorig jaar in juli de eerste editie van tuinfeest Jardins plaatsvond.

Broers Timothy en Gregory Volcke zijn deze week druk in de weer met de voorbereiding. “Nu we ons café en de zaal nog niet mogen gebruiken, is het zoeken naar alternatieven”, zegt Gregory. “Over feestzalen en traiteurs wordt op het Overlegcomité niet veel gesproken. Vanaf september hebben we reservaties voor de feestzaal want dan komen de communies er aan. In juli en augustus hebben we maar een paar boekingen. Met onze zomerbar willen we daarom die kans grijpen om de ruimte te benutten, hopelijk kunnen we dan volgend jaar weer gewoon werken.”

Zomerbar Peloese zal open zijn op donderdagavond, vrijdag en zondag doorlopend, zaterdag vanaf 13 uur. “Iedere vrijdag- en zaterdagavond draait er een dj”, zegt Gregory. “We gaan tapas en kleine snacks aanbieden. Er zullen ook ijsjes zijn. Af en toe gaan we ook een foodtruck laten komen. De rest van de week hebben we ons gewoon terras.” Op het terras moet iedereen verplicht blijven zitten. Net zoals tijdens Jardins, dat betalend was. “We hadden toen 140 à 150 aanwezigen”, zegt Gregory. “Nu gaan we het terrein anders inkleden en zal er ook een tent staan.”

PapaPatron

“Op zaterdag 8 mei mag dj Snes (Akim Chouidem is bekend van MNM, red.) de spits afbijten”, zegt Timothy. “Er liggen ook al een paar covergroepen vast, zoals de vijfkoppige Mini Maxi Band rond Luc Snaet en The Street Monkeys uit Brugge.”

Met onze zomerbar willen we die kans grijpen om de ruimte te benutten

Van de openingsmatch op vrijdag 11 juni tot de finale op zondag 11 juli is er het EK voetbal. Die beleving wordt voor de fans ook anders. “Het zal nu zittend zijn”, aldus Gregory. “We huren twee schermen voor het terras en de tuin. Toen op het WK in 2018 de Rode Duivels speelden, hadden we hier 700 à 800 aanwezigen. Iedereen stond toen wel recht. Slaat de opkomst tijdens het EK goed aan, dan kunnen we overwegen om ook tijdens de Olympische Spelen een scherm te voorzien. Hoe verder het seizoen vordert, hoe meer we gaan doen. In de mate dat het mag.”

De keuken van Kapittel beperkte zich tot afhaal. “Op ons terras gaan we werken met een beperktere kaart”, zegt chef Gregory, die kan rekenen op de hulp van Klaas Vandersyppe. “We gaan kijken wat het weer doet. Wat hebben de mensen er voor over om buiten te komen eten? Regent het, dan blijft de keuken dicht.”

Timothy Volcke schreef er als PaPaPatron tijdens de lange lockdown met succes op los. Ook hij verlangt naar het nieuwe normaal. “Het is natuurlijk voor alle collega’s hetzelfde”, klinkt het over de lange lockdown. “Tot nieuwjaar ging dat nog wel maar de afgelopen twee maanden begon het te knagen. Al volgen we ook wel de logica op basis van de cijfers van het aantal nieuwe besmettingen en de ziekenhuisopnames.” (Erik De Block)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.