‘Tateraa Terrasjes’ vervangt ‘Bier aan Zee’ in Middelkerke

Ook deze zomer is er nog geen Bier aan Zee.©Luc Cassiman Luc Cassiman
Ook deze zomer is er nog geen Bier aan Zee.©Luc Cassiman Luc Cassiman
Paul Bruneel

Voor het tweede opeenvolgende jaar zal het bekende Bierweekend, ondertussen Bier aan Zee, niet doorgaan op de Middelkerkse Zeedijk.

Al komen de versoepelingen voor horeca en evenementen stilaan in zicht, voor een nieuwe editie van Bier aan Zee, waar een massa volk naartoe komt, is het nog te vroeg vindt het gemeentebestuur.

“De coronamaatregelen zijn nog te beperkend om een volwaardig bierfestival zoals Bier aan Zee te organiseren”, klinkt het bij het gemeentebestuur van Middelkerke. “Bovendien hebben de lokale horecazaken nu andere prioriteiten en zij moeten proberen om in moeilijke omstandigheden een verloren jaar goed te maken. We willen de horeca niet extra belasten met de medeorganisatie van Bier aan Zee.”

Het gemeentebestuur biedt een veilig alternatief aan met ‘Tateraa Terrasjes’ dat ieder weekend van juni plaatsvindt in Middelkerke en Westende. Om het Bier aan Zee-gevoel toch ergens terug te halen staat het weekend van 18, 19 en 20 juni in het teken van ‘Tateraa Terrasjes XL’. (PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier