Takeaway bij Bistro Maison Marie in Roeselare: “Net als in het restaurant”

Bas De Peuter en Geoffrey Leenknecht pakken elk weekend uit met takeaway, op die manier blijven ze toch in contact met hun vaste klanten. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bas De Peuter en Geoffrey Leenknecht pakken elk weekend uit met takeaway, op die manier blijven ze toch in contact met hun vaste klanten. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zolang de horeca de deuren verplicht toe moet houden, blijven we hen steunen door iedere week een ander takeaway-initiatief in de kijker te zetten. Afgelopen weekend trokken we naar Bistro Maison Marie in de Hugo Verrieststraat.

Geoffrey Leenknecht en Bas De Peuter begonnen een kleine drie jaar geleden met Bistro Maison Marie, bijna een jaar geleden moesten ze de deuren een eerste keer sluiten door dat vervelende coronavirus. “Veel collega’s zijn toen meteen met afhaalmaaltijden gestart, maar wij besloten om de boot wat af te houden”, begint Geoffrey te vertellen. “We hadden er geen ervaring mee én we gingen ervan uit dat het toch maar voor enkele weken zou zijn. We hebben toen in eerste instantie van de pauze gebruik gemaakt om de grote kuis te houden, al kun je dat niet blijven doen. Na enkele weken werd duidelijk dat we toch langer dan verwacht gesloten zouden blijven. Bovendien kregen we van verschillende klanten de vraag om takeaway en dus hebben we beslist om toch met afhaal te starten.”

“Daarbij waren er twee uitdagingen. Eerst en vooral wil je met je gerechten hetzelfde niveau brengen als gewoon in het restaurant én je wil dat de mensen er ook geen werk aan hebben, daarom dat we enkel maar ovengerechten op het menu staan hebben”, pikt Bas in.

“De afhaal is een succes, ook al is dat in periodes. De feestdagen en Valentijn waren absolute toppers, al moet ik zeggen dat het voor de rest sinds nieuwjaar wat minder is. Je merkt duidelijk dat de mensen het wat gehad hebben met de situatie.”

Lekkere mix

“We zorgen iedere week voor een ander aanbod aan voor- en hoofdgerechten met een mix van vlees en vis en er is ook een vegetarisch alternatief. Je kan van vrijdag tot zondag bij ons terecht voor takeaway, vanaf maandag begint dan ons ‘weekend’ tot woensdag, want dan beginnen de voorbereidingen voor het weekend”, gaat Geoffrey verder. “De afhaal is vooral goed voor ons het mentaal welzijn, we blijven zo tenminste bezig en in contact met de klanten. Qua opbrengst is het niet te vergelijken met een normaal geopend restaurant, het volstaat hoogstens om weer eens een rekening te betalen.”

“We blijven positief, ook al is het niet eenvoudig. Wat perspectief zou fijn zijn, al weten we dat alles van de cijfers afhangt. Onze hoop ligt op half april, naar het einde van de paasvakantie toe, dat lijkt ons wel haalbaar. Tot zolang blijven we inzetten op onze afhaal!”

Na er vooral over gepraat te hebben, was het tijd om te proeven met eerst een vegetarisch voorgerecht: opgevulde courgette met tomaat, paprika en feta. Hoewel ik zelden met het vegetarische word geassocieerd, bleek dat wel een smaakvolle meevaller. De perfecte start van de maaltijd.

Als hoofdgerecht kozen we zaterdagavond voor de spicy scampi, die zoals de naam doet vermoeden lekker pikant was. Zoals beloofd volstond tien minuten in de oven om van het gerecht te genieten. Het fris slaatje en de rijst maakten het gerecht compleet. Zeker een aanrader.

Het aanbod voor komend weekend ontdek je op www.bistro-maisonmarie.be. Een volledige lijst met alle afhaal uit West-Vlaanderen vind je terug op www.kw.be/afhaal .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier