‘t Withof in Rumbeke was amper een week open toen de horeca opnieuw sloot

Ieder weekend zorgen Timothy en Joyce van ‘t Withof voor takeaway, vorig weekend stond er onder meer hammetje met mosterdsaus op het menu. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Ieder weekend zorgen Timothy en Joyce van ‘t Withof voor takeaway, vorig weekend stond er onder meer hammetje met mosterdsaus op het menu. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

’t Withof in de Pastoor Slossestraat in Rumbeke was amper een week echt open toen de horeca voor de tweede keer gesloten werd. Een zware klap voor Timothy en Joyce die flink hadden geïnvesteerd. Vol goede moed bleven ze niet bij de pakken zitten en begonnen met hun takeaway, in de eerste plaats om toch al wat naamsbekendheid te krijgen. “We zijn blij om te zien dat de mensen stilaan hun weg naar hier vinden”, vertelt Timothy.

’t Withof vinden we in de Pastoor Slossestraat 25 in Rumbeke. Palend aan de assistentiewoningen, maar de brasserie is meer dan dat, stipt Timothy Pattyn (30) aan. Begin oktober begon hij samen met zijn partner Joyce Verbeke (30) in de zaak. “Mensen denken vaak dat wij de cafetaria zijn van de assistentiewoningen, terwijl wij een op onszelf staande horecazaak zijn, waar iedereen meer dan welkom is”, begint Timothy te vertellen. “We zijn vol goede moed gestart met een proefweek begin oktober om dan vanaf vrijdag 9 oktober er volledig voor te gaan. Tot we op vrijdag 16 oktober het nieuws kregen dat de horeca vanaf maandag opnieuw moest sluiten. Ik ben niet snel emotioneel, maar die avond reed ik naar huis met tranen in de ogen. We waren net gestart en achtten een tweede horecasluiting ondenkbaar. Voor de opening werd de zaak helemaal opgeknapt, goed voor een investering van meer dan 40.000 euro. Op dat moment zinkt de grond even van onder je voeten weg.”

Twee toppers

“Uiteindelijk hebben we snel onze rug gerecht en besloten om in te zetten op takeaway”, gaat Timothy verder. “Joyce vond dat aanvankelijk niet zo’n goed idee omdat we nog te weinig bekend zijn. Ik zag er net een opportuniteit in om naam te maken. Al start je maar met twee bestellingen. Als die mensen tevreden zijn, zullen ze dat misschien verder vertellen en zo kunnen we geleidelijk aan groeien. Dat is ook gebleken. Ondertussen zijn we meer dan tevreden met het aantal bestellingen per weekend, al mag dat altijd wat meer zijn natuurlijk”, klinkt het lachend. “Tijdens de eerste lockdown werkte ik voor Ma Kwizien, waar ik de nodige ervaring met takeaway kon opdoen. We merken dat we met onze vol-au-vent en varkenswangetjes twee absolute toppers hebben. Die gerechten proberen we vast in ons aanbod te houden, daarnaast bieden we elk weekend enkele andere gerechten aan. Een makkelijke handleiding moet ervoor zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van het gerecht.”

Mentale opsteker

Daarnaast kun je er ook terecht voor een wafel, pannenkoek of oliebollen bijvoorbeeld. “Vooral op zondag slaan die erg aan. Mensen die op wandel zijn, kunnen hier stoppen voor wat lekkers. We zijn blij dat we op deze manier bezig kunnen blijven, mentaal is dat een flinke opsteker. We hebben ook heel wat aan ons team, zeker aan Koert Haesebrouck, hij is niet alleen onze rechterhand, maar ook onze steun en toeverlaat. We durven zelf geen datum plakken op de heropening, maar we hopen dat we dan gewoon vertrokken zijn voor altijd.”

“Werken nu vooral aan onze naamsbekendheid”

Na er vooral over gepraat te hebben, waren we zelf ook benieuwd naar het lekkers van ’t Withof. Daarbij viel de keuze op een hammetje met mosterdsaus, krielaardappeltjes en een slaatje. Qua bereidingswijze was dat alvast een voltreffer. Zowel de aardappeltjes als het vlees kon je in een bakje gewoon in de oven zetten. Net zoals de mosterdsaus gewoon opgewarmd moest worden.

Het bleek een goede keuze, want het hammetje bleek een van een hoogtepunten van afgelopen weekend. De portie was ook meer dan voldoende, zowel wat het hammetje als de krielaardappeltjes en de mosterdsaus betreft. Het slaatje was fris, maar misschien iets te bitter. Al ligt dat natuurlijk vooral in smaken.

Wie zelf de gerechten van ’t Withof wil proeven, kan terecht op de Facebook-pagina of op www.brasseriewithof.be .

Een volledige lijst met afhaal uit de regio vind je op www.kw.be/afhaal .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier