’t S. M. A. K.’t in Rijselstraat wordt broodjeszaak ‘Roos’

Na acht jaar neemt Roos Fraeyman (42) haar passie voor bakken terug op. We zien Roos samen met Benedikt Decoster.© SB
Na acht jaar neemt Roos Fraeyman (42) haar passie voor bakken terug op. We zien Roos samen met Benedikt Decoster.© SB
Redactie KW

In december 2020 sloot de broodjeszaak en soepbar ’t S. M. A. K.’t in de Rijselstraat 39 – 43 na elf jaar de deuren, maar Roos Fraeyman (42) besliste om er nieuw leven in te blazen. De zaak heropende deze week de deuren onder de nieuwe naam ‘Roos’. “Kwaliteit en tevreden klanten: dat is voor mij het allerbelangrijkst”, zegt Roos.

De broodjeszaak ‘t S. M. A. K.’t was ondertussen al een half jaar gesloten, maar vanaf maandag 21 juni kan je er opnieuw terecht en niet enkel voor belegde broodjes. Vroeger baatte Roos Fraeyman samen met haar echtgenoot een eigen bakkerij uit in Blankenberge, maar acht jaar geleden besloten ze bewust om hun zaak te sluiten. “Ons leven bestond enkel nog maar uit werken en slapen, we wilden ook nog wat leven”, zegt Roos. De afgelopen jaren heeft ze in de OKay gewerkt, maar uiteindelijk voelde ze weer haar oude passie voor bakken opborrelen.

Uitbreiding

Roos wil het bestaande concept van ‘t S. M. A. K.’t behouden door belegde broodjes te blijven aanbieden, maar tegelijkertijd zal ze er een echte bakkerij van maken door ook taart, pralines, brood, pistolets en koeken te verkopen. De broodbar Tastoe levert het brood, maar de koeken en de pistolets zal Roos zelf bakken.

Haar ultieme doel is kwaliteit aanreiken: “Ik wil aan mijn klanten kwaliteit verschaffen. Wij houden zelf veel van eens goed gaan eten en ik wil dat mijn klanten datzelfde gevoel krijgen. Kwaliteit en tevreden klanten: die twee elementen zijn voor mij van cruciaal belang.”

Info: Facebookpagina ‘Roos’; 0478 74 44 41; roosfraeyman@outlook.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier