’t Oud Gemeentehuis in Ruddervoorde kreeg volledige make-over tijdens horecasluiting: “Interieur in heel nieuw kleedje”

Mathias Spiessens en Tracey Derdeyn zijn trots op hun vernieuwd interieur van ‘t Oud Gemeentehuis: (foto Davy Coghe)
Mathias Spiessens en Tracey Derdeyn zijn trots op hun vernieuwd interieur van ‘t Oud Gemeentehuis: (foto Davy Coghe)
Redactie KW

Mathias Spiessens en Tracey Derdeyn hebben van de horecasluiting gebruikgemaakt om het interieur van café/brasserie ’t Oud Gemeentehuis in een volledig nieuw kleedje te stoppen. “Na vier jaar was het echt tijd voor iets anders”, klinkt het bij de zaakvoerders.

Mathias Spiessens (33) en Tracey Derdeyn (32) namen vier jaar geleden café ’t Oud Gemeentehuis over op de Markt in Ruddervoorde. Het jonge koppel liet het café vlakbij de kerk evolueren naar een café/brasserie/tearoom.

“Klopt”, begint Mathias. “’t Oud Gemeentehuis was al altijd voor de volle honderd procent een café geweest toen wij hier onze intrek namen. Al was er wel een beperkte snackkaart. Vandaag hebben we een volwaardige brasseriekaart met een ruim assortiment aan croques en salades, ribbetjes, kroketjes en noem maar op. In de namiddag serveren we verse pannenkoeken en wafels. Maar iedereen is hier zoals vanouds ook welkom om gewoon te genieten van een drankje”, benadrukt Mathias. Hij staat hoofdzakelijk in de keuken en Tracey doet de zaal.

Samen genieten

Het koppel heeft het terras van hun zaak geopend op zaterdag 8 mei. “We wisten eerlijk gezegd niet wat we ervan moesten verwachten. Ik dacht zelfs dat het geen succes zou zijn om op die manier te openen. Maar ondanks dat het slechte weer een echte spelbreker was, hebben we toch al goed gewerkt. Al van het eerste weekend kwamen mensen om te genieten van drankje of een snelle hap onder het overdekte terras. Na al die maanden hadden de mensen er duidelijk weer nood aan om onder elkaar te zijn en om samen te genieten. De cocktails zijn de laatste weken erg in trek”, lacht Mathias.

Straks op 9 juni mag de horeca hoogstwaarschijnlijk ook weer letterlijk zijn deuren openzetten. Mathias en Tracey verwelkomen hun klanten dan graag in een volledig vernieuwd interieur.

Moderne boost

“We hebben tijdens de horecasluiting takeaway gedaan, maar toch hadden we nog heel wat tijd over. Tijd die we nuttig hebben besteed om onze zaak in een nieuw kleedje te steken. Vier jaar geleden hebben we de toenmalige meubelen overgenomen en ze laten zandstralen zodat ze er toch een beetje nieuw uit zouden zien. Na vier jaar was het echt wel tijd voor iets anders. We kozen voor een industriële look waarin cognac en groene tinten de zaak een gezellige, moderne boost geven.”

“Het was altijd onze ambitie om uit te groeien tot een volwaardig café met brasserie, met ons nieuwe interieur zetten we dat nog wat extra kracht bij. We hopen dus heel hard dat onze klanten straks ook weer binnen kunnen eten, drinken en genieten”, besluit Mathias.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier