‘t KokkerElleke en Mékabe slaan handen in elkaar met ‘Boksen tegen kanker’

We zien bovenaan v.l.n.r. Nick Pommé, Daphne Demolder, Ellen Demonie en Guy Platteeuw. Beneden v.l.n.r.: Leonie en Rube Pommé en Olivia en Clément Platteeuw.© RB
We zien bovenaan v.l.n.r. Nick Pommé, Daphne Demolder, Ellen Demonie en Guy Platteeuw. Beneden v.l.n.r.: Leonie en Rube Pommé en Olivia en Clément Platteeuw.© RB
Redactie KW

Traiteur-catering ’t KokkerElleke uit Poelkapelle en dessertbedrijf Mékabe uit Diksmuide slaan de handen in elkaar voor het goede doel. Met ‘Boksen tegen kanker’ trekken ze ten strijde tegen de zware ziekte. Van hun boxen met gebakjes, ijsjes en donuts gaat telkens twee euro naar Kom op tegen Kanker.

Guy Platteeuw en zijn vrouw Ellen Demonie van ’t KokkerElleke en Nick Pommé en Daphne Demolder van Mékabe steunen niet enkel het goede doel, maar binden eveneens de strijd aan tegen de voedselverspilling in de coronaperiode. “Zes jaar geleden maakten we met de opstart van ‘t Kokkerelleke onze droom waar”, vertelt Guy. “Maar corona zorgt voor enkele stevige uppercuts. Ondanks talrijke inspanningen tuimelde ons zakencijfer zomaar naar beneden” vertelt Guy Platteeuw. “Naast cafés en restaurants delen wij even zwaar in de klappen. Zelfs als de economische poorten weer opengaan, behoren we tot de laatsten die weer in actie mogen schieten. Verplaatste feesten en annuleringen zijn voor ons dagelijkse kost, het stopt niet”, zucht Ellen Demonie.

“We konden de handschoen in de ring gooien en terugvallen op de maximale steunmaatregelen, maar zo zitten we niet in elkaar”, vult Nick Pommé aan. “We wilden ook vermijden dat we met ons bedrijf in de vergeethoek zouden komen. We hadden nog een voorraad kwaliteitsproducten in stock, maar we willen geen eten weggooien. Toen Ellen en Guy dat hoorden, besloten ze om daar samen met ons wat aan te doen.”

Boksen tegen kanker

“Daarom pakken we nu uit met ‘Boksen tegen Kanker’”, vervolgt Ellen. “We zetten lekkere pakketten in de vitrine, boordevol kwaliteitsproducten. Daaraan koppelen we een actie voor Kom op tegen Kanker door van elk verkocht pakket twee euro te schenken voor het goede doel.

We maken vijf verschillend samengestelde boxen. Voor de kleinsten is er de ‘Donutbox’ van 7 euro. Er is ook de ‘Minibox’ met gebakjes en de ‘IJsbox’ voor 12 euro, voor 13 euro is er de ‘Wafelbox moulleux & muffins’ en voor de ‘Gebakbox vers van de bakker’ telt men 16 euro neer. Wie voor 50 euro aankoopt krijgt er gratis een ijstaart voor 10 personen bovenop.” (RB)

Bestellen kan via info@tkokkerelleke.be . Afhaalmomenten zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9 tot 12 uur en vanaf 13 tot 18 uur, op zondag van 9 tot 12 uur. De actie loopt tot en met 20 maart.