’t Kasteelke verwelkomt klanten in zomerbar in de tuin

Luc Lambrecht hoopt dat hij vanaf komend weekend weer tal van klanten een glas wijn kan inschenken.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Luc Lambrecht hoopt dat hij vanaf komend weekend weer tal van klanten een glas wijn kan inschenken.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

Heropenen doet Luc Lambrecht van restaurant-feestzaal ’t Kasteelke aan de kerk in Wakken zaterdag 8 mei met een zomerbar. In afwachting dat er weer binnen mag worden getafeld, kunnen er 80 personen in de tuin iets komen eten en/of drinken. “Nu hopen dat het slecht weer achterwege blijft.”

“Eerlijk: had ik in maart vorig jaar geweten wat ik nu weet, dan waren we allicht gestopt. En zo zijn er veel collega’s”, zegt Luc Lambrecht. Maar sinds er weer enig perspectief is voor de horeca, heeft de veerkracht die West-Vlaamse ondernemers zo typeert de bovenhand genomen. “In een vorig leven had ik kleerwinkels in de regio die alles samen 14 keer werden overvallen. Om maar aan te geven: courage heb ik genoeg hoor”, zegt Lambrecht in de binnentuin van ’t Kasteelke.

Oase van rust

Deze “oase van rust” is al helemaal klaar voor de dienst, alsof de eerste klanten elk moment kunnen komen. De meeste tafels en stoelen worden overdekt door een grote stretchtent. “We investeerden ook in terrasverwarming, sfeervolle verlichting en een professionele muziekinstallatie om aangename loungemuziek te draaien. Extra troef zijn de grote parking en de ingang achteraan, die rechtstreeks toegang biedt tot de zomerbar.”

Klanten kunnen er à la carte iets eten of drinken. “We hebben een aangepaste kaart gemaakt, die toch nog redelijk uitgebreid oogt met een vijftal vleesgerechten en een evenveel visschotels, salades, spaghetti, een mooie nieuwe burger en ribbetjes. Maar gewoon een glaasje komen drinken kan ook perfect. Voor ons jongere publiek haalden we trouwens hogere tafels en stoelen in huis.”

Drie nieuwe medewerkers

Dat ’t Kasteelke gelooft in de horeca ná corona mag duidelijk zijn: de gevel wordt tegen zaterdag 8 mei een nieuw kleedje gestopt en er werden drie nieuwe medewerkers aangeworven. “Dat is ook nodig als je volledig à la carte werkt. Met de zomerbar erbij gaan we naar een capaciteit van 260 personen.”

Lambrecht is wel nog niet helemaal gerust in het weer. “Voor komend weekend wordt tot 25 graden én regen voorspeld. Ik hoop toch vooral op het eerste.”

De zomerbar is open op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag ’s avonds en vanaf 1 juni al die dagen over de middag en ’s avonds. Reservatie is niet nodig. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.