https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Suzan van Plank scoort met unieke tapasplanken

© Plank
Phebe Somers

Dat steeds meer jonge vrouwen zich aangesproken voelen door het ondernemerschap is iets wat we enkel maar kunnen toejuichen. De 27-jarige Suzan Mestdagh, geboren en getogen in Menen maar al vier jaar een Wevelgemse, is een van die powervrouwen die het aandurfde om van haar passie haar (bij)beroep te maken. Haar geheim? Kwalitatieve tapasplanken.

Het culinaire sprookje van Suzan, die een zesjarige opleiding genoot aan de hotelschool Spermalie Brugge, is een ‘product’ van de coronacrisis: “Naast mijn fulltime job als administratief bediende had ik verschillende flexijobs bij traiteurs, hotels… Door corona vielen die allemaal weg. Thuis liep ik de muren op van verveling. Mijn vriend was degene die met het idee kwam om zelf iets in bijberoep op te starten. Door de omstandigheden moest het iets zijn dat gemakkelijk kon afgehaald worden. In Wevelgem was er op één zaak na niemand anders die tapas aanbood, dus dat idee leek perfect.” En zo ontstond Plank, hapjes om te d(st)elen.

Geen standaard portie gemengd

© (Foto GF)

Tapas is hip, dat niet te ontkennen. Maar nogal vaak maken horecazaken en traiteurs er zich snel vanaf met enkele blokjes kaas, een schelletje salami en een saaie dip. Dat zag Suzan helemaal anders: “Alles moet vers zijn, daar heb ik meteen een punt van gemaakt. Ik heb geprobeerd om unieke, verrassende hapjes op mijn planken te toveren en tegelijk ervoor te zorgen dat klanten waar voor hun geld krijgen.”

Momenteel biedt Suzan met Plank drie opties aan. Dat die toch dat tikkeltje anders zijn, is meteen duidelijk. Je proeft onder andere dadels met roquefortkaas en walnoot, een torentje van bloedworst en scampi, carpacciorolletjes en baba ganoush dip. Een aanbod dat blijkbaar aanslaat, want sinds haar opstart eind april is elke weekend al volzet geweest.

Een ware succesformule

“Ik leg de grens op 50 personen per weekend. Meer is gewoon niet haalbaar. Ik werk elke weekdag tot 16 uur, en op woensdagavond begin ik al aan de voorbereidingen voor Plank. Soms komt mijn mama een handje toesteken, maar doorgaans doe ik alles zelf.”

“Dat de klanten zo enthousiast zouden zijn, had ik nooit durven dromen. Ook het communicatiebureau Jungle Stories uit Menen heeft uitstekend werk geleverd. En mijn vriend Lorenzo steunt mij enorm”, vertelt een dankbare Suzan.

Of ze hier ooit haar voltijds beroep van zou maken? “Geen idee, wie weet! Als zelfstandige is alles heel onzeker natuurlijk. Wel ben ik van plan om in de toekomst wat te variëren in de planken, maar echt uitbreiden zit er niet meteen in”, besluit de jonge onderneemster. (Phebe Somers)

Bestellen voor vrijdag, zaterdag of zondag kan via plank.wevelgem@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten