Deze week wordt Hotel Cavalli in Blankenberge volledig uitgebaat door studenten van Hogeschool Vives. Het project kadert in hun Graduaatsopleiding Logies-, Restaurant- en Cateringmanagement. “Het is belangrijk dat de studenten altijd vriendelijk blijven voor de gasten, maar ondertussen ook denken aan de inkomsten”, zegt opleidingshoofd An Winnepenninckx.
“Onze opleiding duurt twee jaar en zit tussen het middelbaar onderwijs en een bachelorniveau. De sector heeft aangegeven dat er nood is aan mensen die ze meteen kunnen inzetten, maar die wel de managementtaken op zich kunnen nemen. Tijdens onze opleiding lopen de studenten regelmatig stages, maar ook een project als dit is de perfecte leerschool. Het is ondertussen de vijfde keer dat Vives dit organiseert en dit jaar nemen we dus Hotel Cavalli een week over.”
“Het is een hele uitdaging om in deze periode van het jaar een hotel met 44 kamers aan de Belgische kust een hele week gevuld te krijgen. Maar ze zijn goed op weg om het streefdoel van 70 procent bezetting te halen.”
Evaluatie
Tijdens dit project worden de studenten geëvalueerd. “Voor de eerstejaars is dat vrij beperkt want zij nemen de operationele functies op zich. De belangrijkste focus ligt op onze tweedejaars die op verschillende punten geëvalueerd worden: voorbereiding, de bezettingsgraad, de klanttevredenheid en het winstpercentage. Ook individueel worden ze beoordeeld. We zitten hier met een docententeam dat constant aan het kijken is hoe de studenten het er van af brengen. Het is belangrijk dat ze altijd vriendelijk blijven voor de gasten, maar ondertussen ook denken aan de inkomsten.”
De functie van general manager is deze week weggelegd voor tweedejaarsstudente Laura-Jay Olden (20) uit Kruishoutem. “Het is fantastisch dat we deze kans krijgen, want we leren hier ontzettend veel bij dankzij de werkelijkheid van een echt hotel. Voor ons restaurant Chalet B zitten we op een bezetting van 95 procent voor de volledige week. We blijven nog steeds reservaties aannemen. De keuken, de bar en de zaalbediening vallen ook onder onze verantwoordelijkheid. We hebben veel familie en vrienden die langskomen, maar ook externe gasten die we niet persoonlijk kennen. We hebben het volledige hotel gezellig ingericht onder het thema ‘Winter Wonterland’ met een knipoog naar de warme sfeer rond Kerstmis” (FVDB)