Stad Oostende zoekt uitbater voor het leescafé in de bibliotheek

Stad Oostende zoekt een nieuwe uitbater voor het leescafé bij de bibliotheek Kris Lambert. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Stad Oostende is op zoek naar kandidaten om het leescafé in de bibliotheek Kris Lambert uit te baten. Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 16 augustus een offerte indienen.

Het leescafé van de bibliotheek Kris Lambert is een belangrijke ontmoetingsplaats voor cultuurliefhebbers en bibliotheekbezoekers. Stad Oostende is dan ook op zoek naar een uitbater die het leescafé op de kaart kan zetten als een gezellige en aangename plek waar iedereen in alle rust kan genieten van zijn of haar favoriete lectuur en een hapje en een drankje.

Periode van negen jaar

De concessie omvat een consumptie zaal met terras (inclusief binnen- en buitenmeubilair) en twee bergingen. De concessieovereenkomst wordt afgesloten voor een periode van negen jaar. De concessiehouder kan eenmaal een verlenging van negen jaar aanvragen die door Stad Oostende zal worden onderzocht en al dan niet zal worden goedgekeurd.

Het leescafé met leeshoek moet het hele jaar door open blijven en geëxploiteerd worden, minstens tijdens de openingstijden van de stadsbibliotheek Kris Lambert. Wanneer ’s avonds en in het weekend extra activiteiten (lezingen, tentoonstellingen,…) worden georganiseerd, is de concessiehouder eveneens verplicht om het leescafé open te houden.

Samenwerken met lokale partners

Stad Oostende verwacht dat de concessiehouder werkt met verse, duurzame en betaalbare producten uit de korte keten en hierbij samenwerkt met lokale partners.

Geïnteresseerden kunnen een offerte indienen tot en met 16 augustus.

Alle informatie en het volledige bestek zijn online terug te vinden via www.oostende.be/leescafe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.