Speeltuin wordt gezellige tuinbar Rouge é Blanc in Ingelmunster

Virginie en Yves in hun imposante tuin, die vanaf zaterdag 8 mei dienst doet als tuinbar. (foto FODI)© Fodi
Virginie en Yves in hun imposante tuin, die vanaf zaterdag 8 mei dienst doet als tuinbar. (foto FODI)© Fodi
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het weekend van 8 mei en voorlopig enkel tijdens het weekend ben je welkom in de tuinbar Rouge é Blanc in de Bruggestraat 97 in Ingelmunster. Yves Vandenabeele en Virginie Delefortrie toverden de speeltuin van 1.000 vierkante meter groot om tot een gezellige tuinbar.

Yves Vandenabeele en Virginie Delefortrie van Rouge é Blanc kijken uit naar de opening van hun terras. Ook deze keer hebben ze zichzelf heruitgevonden door de speeltuin om te toveren tot een tuinbar.

“Op zaterdag en zondag is iedereen er van 11 tot 20 uur doorlopend welkom. Tijdens de week doen we onze tuinbar niet open, omdat de meeste mensen dan zijn gaan werken. Onze speeltuin is 1.000 vierkante meter groot. We zetten 50 mensen aan tafeltjes van vier. Slaat deze formule aan, dan kunnen we eventueel tafels en stoelen bijhuren om de tuinbar nog groter te maken. Maar voorlopig kijken we hoe de respons op dit initiatief is.”

Beperkte kaart

Virginie en Yves zijn heel blij dat ze weer een tandje mogen bijsteken. “Blik ik terug op de voorbije maanden, dan ben ik heel tevreden over de manier waarop we hebben gewerkt. We zaten niet stil, ondanks corona. We vonden onszelf telkens opnieuw uit. Dat vergde wel veel inzet van ons”, bekent Virginie.

“We staken ook veel tijd in sociale media. We kregen positieve feedback en dat deed deugd. Zolang we enkel maar het terras mogen openen, blijven we zeven op zeven ontbijtboxen verkopen. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen de mensen eveneens takeaway bestellen. Op ons binnenplein behouden we het terras voor restaurant. Er is plaats voor zo’n 30 personen aan tafeltjes van vier.”

Zolang enkel het terras open is, blijven we zeven op zeven ontbijtboxen verkopen

“Op zaterdag en zondag hebben we hier dan die tuinbar, waar we met een beperkte kaart werken met tapenades, gefrituurde hapjes, dessertjes, ijsjes voor de kids, chips”, vult Yves aan. “Willen mensen takeaway bestellen, dan is dat mogelijk maar dan moeten ze dat zelf ophalen. Voor ons is het immers niet haalbaar om telkens heen en weer te lopen én warm te serveren. Er zal dicht bij de tuinbar een toog staan, maar de warme gerechten moeten de mensen zelf ophalen waarna ze deze mogen verorberen in de tuinbar.”

Zondag, Moederdag

Vorige week begonnen Yves en Virginie met de uitwerking van de tuinbar. Daarna werd al het materiaal afgewassen. “Corona of niet, stof gaat niet vanzelf weg, hé”, glimlacht Virginie, die vorige week dinsdag al begon met de voorbereidingen voor komend weekend. “Het is immers ook Moederdag en we zitten met veel ontbijtboxen. Het zal dus een druk weekend worden, vooral wanneer de zon van de partij is.”

“En hopelijk schijnt vanaf zaterdag 8 mei volop de zon. We zitten hier echter niet in het zuiden van Spanje of Italië, waar het praktisch iedere dag warm is”, vult Yves aan. “In onze tuinbar zit je continu in de zon en ook afgeschermd van de wind. Maar als het regent, dan regent het en dan is dat voor iedereen gelijk. Ik zou ook niet buiten zitten bij regenweer.”

Tuinbar Rouge é Blanc, Bruggestraat 97: doorlopend open op zaterdag en zondag van 11 tot 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier