Slagerij Baert opent vernieuwde winkel op ’t Gaverke: “De klanten hebben ons gemist”

De winkel is ruimer, tijdlozer en helderder dan vroeger. (foto xx)
Redactie KW

Sinds deze week zit de bekende slagerij Baert uit Waregem in een fris kleedje. Broers Pascal en Bernard pakken uit met een volledig nieuwe winkel en een uitgebreider assortiment. “Maar de focus blijft op ons vers (paarden)vlees en charcuterie, waarvoor we bekendstaan”, klinkt het.

Weer of geen weer. De regen hield tientallen Waregemnaars afgelopen maandag niet tegen om post te vatten aan hun vertrouwde slagerij in de Toekomststraat in Waregem. Na enkele weken van sluiting, afbraak- en bouwwerken opende de vernieuwde winkel de deuren. Dat ging gepaard met wachtrijen. “Het is echt hartverwarmend”, vertelt Pascal. “De klanten hebben ons duidelijk gemist en zijn zeer te spreken over onze nieuwe winkel.”

Die winkel is ruimer, tijdlozer en helderder dan vroeger. Het is de eerste keer dat er werk gemaakt werd van zo’n ingrijpende opfrisbeurt. De geschiedenis van slagerij Baert gaat terug tot 1954, toen Julien Baert het verhaal startte. In 1981 zette zoon Walter het verhaal verder, samen met zijn echtgenote en later ook zijn zonen, die het slagersleven met de paplepel ingegeven kregen. Momenteel is dus de derde generatie aan zet, met de broers Pascal en Bernard, en ook Walter springt hier en daar nog bij.

Het aanbod werd uitgebreid maar vers vlees staat nog steeds voorop

Wie slagerij Baert zegt, zegt paardenvlees. “Dat is al jaren zo. In de ruime omgeving staan we bekend om ons paardenvlees, waarbij we versheid en kwaliteit voorop stellen. We hebben ook veel klanten in omliggende gemeenten”, zegt Walter. “Ook de gekookte ham en de huisbereide charcuterie zijn onze specialiteiten.”

De vernieuwingswerken van de afgelopen weken kwamen er om die specialiteiten nog meer in de kijker te plaatsen. “Naast onze vertrouwde producten wilden we het aanbod wat uitbreiden. Zo hebben we nu een assortiment kazen en een meeneemtoog met enkele huisbereide gerechten. Maar we willen geen traiteurszaak worden, want het verse vlees staat nog altijd voorop”, benadrukt Bernard.

En er is nog één andere belangrijke verandering. “Voortaan verschuift de wekelijkse sluitingsdag van vrijdag naar donderdag. Ook op zondag blijven we dicht”, verklaren de broers. Alle andere dagen kan je bij slagerij Baert terecht van 7.15 uur tot 12.15 uur en van 14 tot 18 uur. Meer informatie vind je op de Facebookpagina Slagerij Baert. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier