https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Shamrock zal vanaf 31 december El Parador runnen: zomerbar en ook kinderen aan boord: “Het goeie werk voortzetten”

Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck van hotel-restaurant Shamrock zullen, samen met hun kinderen Nicolas en Renée, nu ook El Parador runnen. (gf)
Philippe Verhaest

Vanaf 31 december zullen Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck van het bekende hotel-restaurant Shamrock de uitbating van El Parador voor hun rekening nemen. Het hotel, de feestzaal en het restaurant blijven behouden en in de loop van 2022 wordt daar ook een zomerbar aan toegevoegd. Ook de kinderen van het echtpaar stappen aan boord: “Nicolas en Renée studeren straks allebei af en stappen aan boord van El Parador by Shamrock.”

Jochen en Annelies nemen op oudejaarsavond de fakkel over van Nick Ver Eecke en echtgenote Stefanie Verhaege, die in december 2021 voor een nieuwe carrière kiezen. El Parador veranderde eerder dit jaar van eigenaar toen MC Bouw het aangrenzende perceel kocht als locatie voor een nieuw kantoorgebouw, en kort daarna een bod uitbracht op het hotel, restaurant en feestzaal dat al sinds 1963 langs de Ruiseledesteenweg prijkt.

Jochen Heytens: “In afwachting van de langetermijnplannen die MC Bouw koestert, was ik geïnteresseerd om de acht hotelkamers als budgetoplossing aan het Shamrock-aanbod toe te voegen, maar gaandeweg bleken er meer mogelijkheden aanwezig te zijn. De relatie met Nick en Stefanie is uitstekend en het moet gezegd dat ze El Parador achterlaten in een al net zo uitstekende staat. Dat speelt mee in de beslissing om de uitbating toch anders te organiseren. Het wordt een ‘en/en-verhaal’, waarbij El Parador by Shamrock van donderdag tot zondag een licht gewijzigde formule krijgt en Shamrock gewoon blijft bestaan.”

Verschillende functies

De acht hotelkamers krijgen straks een self check-in en worden zonder dagelijkse ontbijtservice aangeboden als budgetkamers. “Dat maakt ze geschikt voor zakenmensen die hier langere tijd verblijven. Alle faciliteiten zijn zeven dagen per week aanwezig, zonder daaraan een 24/24-permanentie te koppelen. Terwijl we de voorbereidingen daarvoor bespraken, kwamen nieuwe ideeën op tafel.”

De grote tuin van El Parador leent zich perfect voor een zomerbar. Die stond al even op onze verlanglijst

Het oorspronkelijke plan om de zaal en het restaurant occasioneel als feestlocatie te verhuren, verdween steeds meer naar de achtergrond. “Ondertussen hebben we een team samengesteld, met onder andere twee koks die de lunchformule zullen verderzetten. ’s Avonds kiezen we voor de klassiekers uit de brasseriekeuken en een goede seizoenskaart. Waarop het natuurlijk zonde leek om de feestzaal niet te benutten, dus kwam ook die optie weer ter sprake”, glimlacht Jochen Heytens.

Nick Ver Eecke voor El Parador.
Nick Ver Eecke voor El Parador. © WME

“Het grootste verschil zal de intensiteit zijn. In Shamrock stellen we een team van veertig mensen te werk en volgen feesten, vergaderingen en jubilea elkaar in sneltempo op. In El Parador by Shamrock wil ik maximum één activiteit per dag in de zaal. “

“We dromen al langer van een zomerbar, iets waarvoor de grote tuin me perfect geschikt leek en waaronder ik graag mijn schouders nog eens wou zetten.”

Nieuwe generatie

De grootste verrassing voor Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck kwam er toen hun zoon Nicolas en dochter Renée hun ambities ter sprake brachten. “Hoewel ze met mondjesmaat al proefden van het horecaleven, leken ze niet meteen in de voetsporen van vader en moeder te treden.”

Tot ze recent duidelijk maakten toch interesse te hebben. “Ze studeren straks allebei af – respectievelijk als facilitair manager en handelswetenschapper – en willen zich in El Parador by Shamrock engageren. Voor hen is dit de ideale leerschool, de perfecte gelegenheid om te tonen wat ze waard zijn en te ontdekken in welke richting hun toekomstige plannen evolueren.”

Renée en Nicolas zullen vanaf 15 april, red samen met het team de zomerbar vorm en inhoud geven, maar de voorbereidingen voor oudejaarsavond zijn ondertussen in volle gang. “Het nieuwe team vergadert wekelijks, zodat we de overgang van El Parador naar El Parador by Shamrock zo vlot mogelijk kunnen organiseren. Met dank aan Nick en Stefanie, die ervoor zorgen dat we straks gewoon het licht weer moeten aanknippen om te starten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten